avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate o adunare generala sa fie declarata nestatutara ?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate o adunare generala sa fie declarata nestatutara ?

Poate o adunare generala sa fie declarata nestatutara daca in asociatie sunt 142 apartamente, din ei 31 nu au cerere de membru iar la adunare sunt prezenti 57 pers cu tot cu imputerniciri? Si inca ceva. Statutul cum trebuie sa arate ca sa fie considerat legal? de cine trebuie sa fie semnat sau daca trebuie inregistrat pe undeva sa aiba un numar si o data sau ceva.
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 18:25, 12 Iulie 2018
un proprietar poate reprezenta un singur mandat...astfel se ajunge in situatia aberanta cand un individ sa zicem cu...5 mandate,la sedinta reconvocată să tina singur adunarea gen si sa ia hotarari in numele asociatiei....de aceia in statut este prevazut doar un mandat.
Copii ale statutului dupa care s a infiintat asociatia se inmaneaza fiecarui membru
Ultima modificare: Vineri, 6 Iulie 2018
banat, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mihaelapohoata a scris:
Dacă era nestatutară, de ce președintele a lăsat-o să se țină ? Nu el trebuia să zică că nu este întrunit cvorumul și să nu se țină Adunarea Generală ?

În acest caz, vă rămâne o soluție pe care am folosit-o și noi cu succes, reușind ca Instanțele de judecată să constate Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunării Generale din 2015, urmând să reușim în Instanță şi anularea A.G. din 2017 şi din 2018. având Puterea de Lucru Judecat din procesul anterior.
Invocați și dvs. Legea 230/2007, art. 24, alin.3 și mai ales H.G. nr. 1588/2007. art. 14. alin. 5, care e puțin cam dur. dar este extrem de explicit și util în cazul în care șefii Asociației nu aduc dovada că Tabelul Nominal Convocator a fost semnat de TOȚI PROPRIETARII, exact cum clarifică textul legii pentru a nu avea surpriza ca la Adunările Generale să avem o prezență de ... 0,9% din totalul proprietarilor, așa cum a fost la prima A.G. din 30.03.2017 (s-a ținut Joia, la ora ... 10,00) !
* Citez din H.G. nr. 1588/2007, art.14, alin.5: „La Adunarea Generală Reconvocată, dacă există dovada că toți membrii Asociației de Proprietari au fost convocați, hotărârile pot fi adoptate (...). Dovezi ale convocării şi reconvocării le constituie afișul de la Avizier și Tabelul Nominal Convocator cu semnături. (idem, Legea 230/2007, art. 24, alin. 3)”
Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
la adunarea reconvocata oricum se iau decizii si cu 2 persoane, daca atatea sunt si daca legea nu zice ca un proprietar are voie cu un nr limitat de imputerniciri eu zic ca asa este. Cine poate hotara sa fie un nr fix de imputerniciri si care sa fie acel numar? Dupa parerea mea nimeni sau poate doar vre-o Adunare Generala dar poate fi contestata aceasta decizie si poate exista castig de cauza atata timp cat in lege nu este prevazut acest lucru. Iar Adunarea Generala nu are voie sa ia decizii contrar legii deci........
Mihaela, mai bine vezi ce spun judecătorii în motivarea sentințelor lor despre Nulitatea Absolută a hotărârilor Adunărilor Generale convocate ilegal: www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat conteaza votul in deciziile pe care le iau conducerea asociatiei de proprietari... monica g.f. monica g.f. Este vorba despre un bloc cu 63 apartamente si garsoniere si 10 spatii comerciale situate la parterul blocului .Acest bloc a avut un singur proprietar (o ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)
Proces castigat. Vasy52 Vasy52 Buna ziua. Am cistigat un proces impotriva asociatiei de proprietari. Speta fiind anulare P.V. adunare generala din 2013, primul capat al cererii. Al doilea ... (vezi toată discuția)