avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal conducere fără permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal conducere fără permis

Buna ziua! Am fost prins in trafic conducând o mașina fără a deține permis de conducere. Menționez ca eram in localitate, cu 90km/h. Nu consumasem băuturi alcoolice sau alte substanțe interzise. De asemenea, aveam scoala de șoferi activa, urma sa dau proba teoretica. In trecut am promovat proba teoretica dar am picat la oraș. Am achitat amenda și as dori sa știu ce se poate face in continuare, caut un avocat sa ma reprezinte.
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Cel mai recent răspuns: Stfstephen , utilizator 17:51, 2 Iulie 2018
Vi s-a intocmit dosar penal si se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute si pedepsite de art.335 alin. 1 c.p.
Dvs puteti sustine in continuare examen pentru permis, dar daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul obtinut in timpul cat ati fost cercetat penal, se va anula.
ART. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).

Să inteleg ca indiferent de sentința finala, dacă in acest timp dobândesc permisul de conducere, acesta va fi anulat? Sau exista și o alta varianta? Ma gândesc la posibilitatea de a fi suspendat temporar după decizia finala. De asemenea, dacă va fi anulat, exista posibilitatea de a face din nou scoala? Dacă da, peste cât timp? Sincer, nu cunosc pe nimeni in situația mea pentru a afla o alta părere... și încă un lucru, dacă puteți aproxima din experienta dvs cam cât timp ar dura pana la decizia finala. Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
Stfstephen, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis, alcoolemie - consecinte bogdan900905 bogdan900905 buna! un prieten a fost oprit de politia rutiera . el nu are permis si i-a ieșit o alcoolemie de 0.51 in aerul respirat a fost dus si la racoltare probe de ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Bara Stefania Bara Stefania Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti si mie la ce consecinte sa ma astept. Am condus o masina neimatriculata cu nr rosii provizorii expirate fara a detine ... (vezi toată discuția)