avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am semnat un contract păgubos cu o agenție ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am semnat un contract păgubos cu o agenție imobiliară, a cărei adresă este fictivă și nu mai poate fi contactată. Care sunt șansele mele să scap de acest contract?

buna seara,
am semnat un contract cu o agentie imobiliara importanta. pt vanzarea unui imobil. in acest contract la obligatiile lor nu prea scrie clar ce trebuie sa faca. scrie doar ca trebuie sa depuna toate diligentele pt vanzarea imobilului.
doar ca nu a fost asa. in planul de promovare scria negru pe alb,( pe mail) , ca vor trimite oferta de colaborare, invitatie de colaborare la cele mai importante agentii colaboratoare, la cele din grup si nu numai,.....mi-a insirat 15 agentii
dar nu au trimis. NU mi-a putut face dovada ca au trimis, doar povesti .
bineinteles ca eu am vazut negru in fata. fiind un contract de exclusivitate, 4 % comision am foarte putine drepturi iar obligatii cat casa.
printre altele... scrie in contract ca nu am dreptul la promovare prin alte agentii. deci eu nu pot sa ma ocup de vanzare iar ele (2 fete cu care am semnat ) nu prea vor. cred ca nu au chef....asteapta sa pice ceva client ...daca o pica....daca nu...asta este. Nu stiu.
am amenintat ca reziliez daca nu se ocupa...dar daca reziliez eu, este o clauza in contract ca trebuie platit 2000 lei/luna despagubire pt munca lor de pana acuma.
in acest contract au trecut o adresa fictiva. am fost acolo sa le caut pe fete....pt ca la un moment dat nu mai raspundeau la mail sau telefon...dar surpriza: nu era nici o agentie acolo. bataie de joc.

care sunt sansele mele sa scap de acest contract?
.oare cu legea GDPR nu as avea ceva sanse? precizez ca acest contract a fost semnat inainte de intrarea legii in vigoare.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: camelia adina , utilizator 10:16, 24 Iulie 2018
Nu ma pot pronunta fara sa fi citit contractul, dar va raspund strict in baza celor afirmate de dvs. In primul rand, nu vad ce legatura are legea GDPR cu cazul asta. Trimiteti-le, la sediul specificat in contract, o notificare prin posta cu confirmare de primire, in care anuntati agentia ca reziliati contractul pe motiv ca nu si-au respectat obligatiile asumate. In plus, contractul este de adeziune si contine clauze abuzive, care sunt nule in temeiul Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre profesionisti si consumatori. Dupa care, faceti ce doriti cu imobilul. Daca cumva va dau in judecata, desi m-ar mira sa aiba tupeul sa faca asta, sansele lor de castig ar trebui sa fie minime. Cred ca mizeaza doar pe teama dvs. si pe faptul ca nu cunoasteti legislatia.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
Razvan Grigorescu, Avocat
da. poate ca mizeaza pe frica mea, . doar ca au un contract foarte bine pus la punct. probabil muncit ani de zile pt a fraierii oamenii de buna credinta.
in acest contract nu scrie ca sunt obligate sa colaboreze cu alte agentii, altele decat grupul din care fac parte.
ma voi indrepta catre un avocat din oras. cu contractul in mana si cu mailurile. sa vedem ce pot face.
le-am cerut sa imi faca banner de promovare. si au zis ca nu intra in obligatia lor.
practic singura lor obligatie e sa incaseze comisionul. :)

foarte urat.
Este cel mai indicat sa apelati la un avocat pentru consultanta. Nu conteaza cat de bine pus la punct este contractul, clauzele care incalca legea sunt nule.
Contractul de adeziune este cel ale carui clauze sunt prestabilite, in intregime, de catre una din parti. Cealalta parte nu are posibilitatea sa le negocieze, ea este libera doar sa le accepte sau sa nu le accepte.
O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.
Clauzele abuzive cuprinse in contract si constatate fie personal, fie prin intermediul organelor abilitate prin lege nu vor produce efecte asupra consumatorului, iar contractul se va derula în continuare, cu acordul consumatorului, numai daca dupa eliminarea acestora mai poate continua.
In masura în care contractul nu isi mai poate produce efectele dupa inlaturarea clauzelor considerate abuzive, consumatorul este indreptatit sa ceara rezilierea contractului, putand solicita, dupa caz, si daune-interese.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
Razvan Grigorescu, Avocat
Buna seara! In afara de cele spuse de domnul avocat as mai vrea sa adug si eu cateva chestiuni punctuale:
1.Verificati codul fiscal al agentiei in baza de date a Min.Finantelor!(gratuit)
2. Verificati agentia si la Registrul Comertului si aflati mai multe despre ea!(costuri aproximativ 250 lei furnizare date complete sau cca.35 lei furnizare informatii de baza)!
In functie de informatiile colectate puteti formula si o plangere la ANAF care se soldeaza cu cel putin o amenda aplicata agentiei daca desfasoara activitate in alt loc decat cel declarat la ORC!
Faceti si o sesizare la Protectia Consumatorilor!
Ca sa aveti o imagine cat de cat completa accesati acest site-uri:
[ link extern ]

blog.napocaimobiliare.ro/2017/08/04/ce-reprezinta-contractul-de-exclusivitate/

www.google.ro/amp/blog.avocatoo.ro/amp/abuz-intermedierea-imobiliara

sa vedeti ce presupune pe scurt un asemenea contract si cum poate fi interpretat un asemenea contract!
Multa bafta la vanzare!
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. am avut intentia sa ... Simo Na Simo Na Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Clauza contract intermediere imobiliara Horimarian Horimarian Bună ziua, Vă rog să îmi spuneți dacă un agent imobiliar poate să profite cumva de următoarea clauză din contractul de intermediere, sau să ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare legata de un contract de intermediere ... heathcliff91 heathcliff91 Buna ziua, am o intrebare legata de un contract de intermediere imobiliara( reprezentare exclusiva). Agentia nu mi-a gasit cumparator dupa ceva vreme, insa a ... (vezi toată discuția)