avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Șomaj - vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Șomaj - vechime in munca

Am 14.5 ani vechime și trebuie să mi se adauge 2 zile la concediu de odihna, însă 10 luni le am de șomaj primit în anul 2000 încadrat în legea 1/1991.vreau să știu dacă acea perioadă de 10 luni se adună să fac 15 ani pt a beneficia de încă 2 zile la CO?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 4 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Perioada în care o persoană a beneficiat de indemnizaţie de şomaj constituie vechime în muncă numai dacă drepturile aferente s-au primit sub imperiul Legii 1/1991, deoarece, potrivit art.15 din acest act normativ, perioada pentru care o persoană este îndreptăţită să primească ajutor de şomaj sau de integrare profesională constituie vechime în muncă şi în aceeaşi unitate.

Începând cu data de 01.03.2002, data intrării în vigoare a Legii nr.76/2002,privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, aceste perioade nu mai sunt recunoscute de lege ca fiind vechime în muncă.

Legea nr.1/1991 a fost in vigoare de la 07 februarie 1991 până la 28 februarie 2002, astfel, perioada la care faceti referire (anul 2000) constituie vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat 1 an in perioada 1985-1986 - studenta seral, apoi din ... carmen5467 carmen5467 Am lucrat 1 an in perioada 1985-1986 - studenta seral, apoi din 199o de la terminarea facultatii pana-n prezent. Am avut concedii de maternitate pt cei 2 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,din cartea de muncă, perioadele de șomaj se calculează ... Yoyoionut27@gmail.com Yoyoionut27@gmail.com Bună ziua,din cartea de muncă,perioadele de șomaj se calculează la vechime,sau nu?! (vezi toată discuția)