avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... se pot ceda drepturile la casa ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

se pot ceda drepturile la casa ?

buna ziua
Eu si familia mea locuim impreuna cu soacra, in casa acesteia. fratele sotului meu si-a cumparat o casa si locuieste separat de foarte multi ani, necontribuind cu nimic la casa si la ingrijirea soacrei.
am vorbit cu cumnatul meu si a fost de acord sa renunte la drepturile ce i se cuvin la casa in favoarea noastra, in conditiile ca noi sa-l despagubim cu o anumita suma de bani.
se poate face vreun act din care sa reiasa ca renunta la drepturi in favoarea unei sume de bani?
nu am vrea la ca la moartea soacrei mele sa avem surpriza ca fratele sotului meu sa isi ceara dreptul la casa, iar noi sa ramanem si cu banii dati si fara o parte din casa.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
jorjet99, utilizator
Cel mai recent răspuns: jorjet99 , utilizator 11:49, 6 Iulie 2018
Sunt nule actele care privesc o mostenire nedeschisa, Despre mostenire se poate discuta doar dupa decesul persoanei in cauza, moment in care se deschide mostenirea si se naste si posibilitatea de a incheia acte de renuntare si de acceptare.
Succesiunea se deschide prin moarte.

De la deces, dupa dezbaterea succesorala, cotele -parti pot fi cedate, cu titlu gratuit sau oneros.
multumesc.
sa inteleg ca nu exista nici o solutie?
cum as putea proceda pentru a nu avea surpriza ca dupa moartea soacrei mele, cumnatul meu sa se razgandeasca si sa isi ceara partea la casa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara anutza_vio anutza_vio am si eu o intrebare!sotul meu a primit certificat de mostenitor in urma decesului tatalui,iar mama sa primind uzufruct viager.vreau sa stiu daca dupa moartea ... (vezi toată discuția)
Vanzare dupa succesiune catalinu catalinu Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca subiectul meu a mai fost discutat.... Situatia mea este urmatoarea.... In urma cu aproape 2 ani socrul meu ... (vezi toată discuția)
Alta succesiune??? teonicola teonicola Tatal sotului meu a decedat in 1985.Soacra mea a facut succesiunea si cei trei copiii ai ei si ai decedatului au renuntat de bunavoie prin acte notariale, la ... (vezi toată discuția)