avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura speciala vanzare cumparare teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura speciala vanzare cumparare teren intravilan

Buna seara si multumim pentru raspunsuri! Intrebarea mea este daca pot face o procura speciala cu vanzatorul terenului prin care sa am drept de semnatura pentru intocmirea cadastrului intabularii carte funciara acesta neavand timp si daca aceasta procura poate fi folosita si la actul final vanzare cumparare si cel mai important daca poate sau nu fi revocata oricand de cel care o da. Multumesc anticipat. Adica sa vina doar la precontract si prin aceasta procura sa umblu eu in rest...urmand sa platesc integral terenul fara sa mai am alte probleme. Este legal sau poate fi revocata oricand o astfel de procura de cel care vinde ?

Ultima modificare: Duminică, 8 Iulie 2018
karina silvia, utilizator
Doamna, au fost niste exemple, ca să înțelegeți cu functioneaza revocarea, pentru că v-ați panicat inutil.
O procura nu poate fi revocata, decât pana la executarea mandatului, adică până la semnarea contractului de vânzare cumpărare.
Dvs cand dati banii?
Cand semnati vânzarea.
Eh, pana atunci si daca revoca procura, tot ce veti fi pierdut va fi timpul.
Multumesc mult pt raspuns.Problema era ca cel care vinde terenul imi cerea banii dinainte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre procurile notariale cielodellasera cielodellasera Buna seara. As dori sa aflu si eu o opinie avizata legata de o procura notariala. Am ajuns in urma cu cateva zile in posesia unei procuri ... (vezi toată discuția)
Procura demersuri cadastrale si vanzare teren zxz19 zxz19 Buna seara X imputerniceste pe Y sa facă toate demersurile cadastrale ....si sa vândă 2 terenuri. E ok dacă Y a semnat actele pt cadastru si apoi X ( ... (vezi toată discuția)
Antecontract v-c sau procura? ce conteaza? ionescu_paula ionescu_paula Buna ziua, Va rog, am mare nevoie de sprijinul Dvs. Este vorba de un antecontract de vanzare-cumparare pentru un teren, pe care l-am semnat in calitate de ... (vezi toată discuția)