avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Rectificare declaratie 112 de catre fostul angajator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Rectificare declaratie 112 de catre fostul angajator

Buna ziua!

In anul 2013 am fost disponibilizat de catre fostul angajator - printr-un proces de disponibilizare colectiva.
Timp de 1 an am fost in somaj.
In anul 2014, indeplinind conditiile de pensionare la limita de varsta (10 ani grupa I si 20 ani grupa II / deosebite de munca), m-am pensiont.
In luna iunie 2013, cand am fost disponibilizat, am avut un "venit salarial" - scriptic nu faptic (salariu iunie + salarii compensatorii) de 67.895 lei.

Ca baza de calcul, conform prevederilor legale, din venitul salarial de 67.895 lei s-a utilizat doar suma de 11.115 lei, lucru care ar fi fost corect daca primeam (mi se plateau) la disponibilizare salariile compensatorii.
Salariile compensatorii mi-au platite, in transe lunare inegale, in perioada mai 2015-februarie 2018 si nu asa cum ar fi fost normal in iunie / iulie 2013.

Conform art. 146 din codul fiscal (Stabilirea și plata contribuțiilor de asigurări sociale) - "Contribuțiile de asigurări sociale individuale calculate și reținute potrivit alin. (1) se plătesc la bugetul asigurărilor sociale de stat până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei pentru care se plătesc veniturile sau până la data de 25 inclusiv a lunii următoare trimestrului pentru care se datorează, după caz, împreună cu contribuția angajatorului ori a persoanelor asimilate angajatorului datorată potrivit legii."

Fata de cele mai sus prezentate va rog sa-mi comunicati daca pot cere, in instanta, fostului angajator, rectificarea declaratiei nominale 112 conform veniturilor platite in mod real, lunar, in perioada de dupa disponibilizare, urmand ca in baza hotararii judecatoresti, sa cer recalcularea pensiei cu utilizarea acestor venituri in baza de calcul.

Cu stima
Ultima modificare: Marți, 10 Iulie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Declaratia 112 ... cand si cum poate fi rectificata? Ionelpatrut Ionelpatrut In luna ianuarie 2013 angajatorul meu a intrat in insolventa. In luna iunie 2013 am fost disponibilizat in cadrul unui program de disponibilizari ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii: plata drepturi salariale si rectificare declaratie 112 Ionelpatrut Ionelpatrut In luna ianuarie 2013 angajatorul meu a intrat in insolventa. In luna iunie 2013 am fost disponibilizat in cadrul unui program de disponibilizari ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza si cand se genereaza taxele si impozitele la buget? Ionelpatrut Ionelpatrut In luna ianuarie 2013 angajatorul meu a intrat in insolventa. In luna iunie 2013 am fost disponibilizat in cadrul unui program de disponibilizari ... (vezi toată discuția)