avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrare factura reclama Facebook
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrare factura reclama Facebook

Buna ziua!
Am achizitionat servicii de promovare-facebook ads- de la Facebook.Plata accestor servicii se face direct din contul bancar de card al companiei si facturile sunt emise in lei, fara TVA.In josul facturii, furnizorul apare Facebook Ireland, cu VAT no de Irlanda.
Intrebarea mea este, cum se inregistreaza facturile in contabilitate?Prin intrari, inregistrez facturile in lei, fara TVA?Prin intrari valuta?Direct prin jurnalul de banca?Programul de contabilitate folosit este SAGA.
Mentionez ca firma este un IMM platitoare de TVA.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:07, 6 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le inreg in lei, TVA prin taxare inversa si le declarati in D390, fiind servicii intracomunitare.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil
Buna ziua,
Dar în cazul în care firma este neplătitoare de TVA?
Mulțumesc,

Ioan Petru Butariu a scris:

Le inreg in lei, TVA prin taxare inversa si le declarati in D390, fiind servicii intracomunitare.

Buna ziua,
Dar în cazul în care firma este neplătitoare de TVA?
Mulțumesc,


In acest caz, fiind persoana impozabiladin pct de vedere al TVA, trebuie sa va inreg in scopuri speciale de TVA cf Art. 317. din Codul Fiscal:

Înregistrarea în scopuri de TVA a altor persoane care efectuează achiziții intracomunitare sau pentru servicii
(1) Are obligația să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol:

c) persoana impozabilă care își are stabilit sediul activității economice în România, care nu este înregistrată și nu are obligația să se înregistreze conform art. 316 și care nu este deja înregistrată conform lit. a), b) sau d) ori a alin. (2), dacă primește de la un prestator, persoană impozabilă stabilită în alt stat membru, servicii pentru care este obligată la plata taxei în România conform art. 307 alin. (2), înaintea primirii serviciilor respective;

Veti depune declaratia 091 si veti primi cod de inreg special in scopuri de TVA. Acest cod il introduceti in contul facebook si va vor emite factura fara TVA, pt care veti depune Decont 301 pe codul special si veti plati TVA 19% in Romania. Acest cod special va fi valid pe VIES.
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare servicii in germania krisstta26 krisstta26 Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns,daca se poate: am o firma de plasare forta de munca si am obtinut un contract de plasare oameni in ... (vezi toată discuția)
Decontare facturi adwords si facebook 2017 - la un pfa staycu staycu Buna ziua, As dori sa stiu, in anul 2017, ce ar trebui sa fac ca sa pot deconta facturile din Adwords si Facebook, ambele cu sediul in Irlanda. Am citit ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina din germania pe firma RMR2018 RMR2018 Buna ziua Am o firma de transport marfuri, sunt platitor de TVA si inregistrat cu servicii intracomunitare daca vreau sa cumpar o masina veche din Germania ... (vezi toată discuția)