avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA livrare servicii in Germania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

livrare servicii in Germania

Buna seara,va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns,daca se poate: am o firma de plasare forta de munca si am obtinut un contract de plasare oameni in Germania, problema acestora este ca eu nu-s platitoare de tva si ne-au zis ca avem nevoie de un cod VAT,chiar daca nu suntem platitori de tva. Pentru facturare servicii plasare forta de munca trebuie obligatoriu sa fiu platitoare de TVA sau exista o modalitare de a le facturez cu TVA,fara a pl tva in tara?Multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:48, 20 Februarie 2012
Trebuie sa va inreg in scopuri de tva cf art 153.1, alin 1, lit b, ceea ce nu inseamna ca sinteti platitor de tva pt operatiunile de pe teritoriul Romaniei. "Platitorii de tva" se inreg in scopuri de tva cf art 153.
Trebuie sa va inreg si in ROI.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2012
t.simona, utilizator
multumesc frumos pt raspuns
odata cu inregistrarea in scopuri de tva pentru servicii intracomunitare, trebuie sa solicitati si inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari.
dupa ce veti primi codul de tva, veti putea factura catre firma din germania fara tva si va trebui sa raportati prestarile in decl. 390 vies.

codul de tva intracomunitar va fi diferit de codul unic de inregistrare la ORC.
multumesc.
Azi am fost la Adm si mi-au spus ca trebuie sa depun un 091 cu inregistrare in scopuri de TVA pentru prestari de servicii care au loc in alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligata la plata taxei conform echivalentului din legislatia altui stat membru al art150 alin 2 din CF. In situatia asta prin depunerea acestui vector eu primesc un VAT ID. Mai trebuie sa merg sa ma inregistrez in Reg Operat Intracom ? cei de la Adm mi-au spus ca nu mai e nevoie.

Alte discuții în legătură

Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Neplatitor de tva cu ro kerekesmargo kerekesmargo Firma platitor de tva care lunar face achizitii de bunuri si servicii din UE , doreste sa nu mai fie platitor de TVA deoarece cifra de afacere este sub ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare myky77 myky77 O firma neplatitoare de TVA din Romania beneficiaza de servicii IT din Olanda, sub 10000 de euro. Invoice-ul este purtator de TVA. Ce obligatii are societatea ... (vezi toată discuția)