avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am cumpărat o mașină din UK și nu pot s-o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am cumpărat o mașină din UK și nu pot s-o înmatriculez, deși am trecut RAR-ul fără probleme, pentru că acolo figurează ca vehicul pentru distrugere. Ce pot face?

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Am o masina cumparata din Marea Britanie. Am pregatit dosarul de inmatriculare, am trecut RAR-ul fara probleme si am mers la ghiseu pentru numere definitive. Aici mi s-a spus ca nu imi gaseste masina in sistemul EUCARIS si ca o sa intre la verificari. Azi m-au anuntat ca nu imi inmatriculeaza masina pentru ca figureaza ca vehicul pentru distrugere in Marea Britanie. Precizez ca masina e in stare perfecta si am trecut rar-ul fara probleme. Ce pot face? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa luati legatura cu vanzatorul. Numai cei care au facut mentiunea de distrugere in programul din Marea Britanie pot face modificarea.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va confruntati cu situatie delicata deoarece modificarea in scripte o poate desfasura -daca doreste ,numai vanzatorul
Sunt tari,unde inregistrarea vehiculelor la sectiunea distrugere,,este optiune ireversibila
Pai problema este ca eu am cumparat masina de la cineva de aici din Romania care a luat masina din UK si contract mi-au facut fetele de la acte auto direct intre mine si englez. Habar nu am cine este proprietarul englez. Nu am mai dat detalii sa nu complic discutia. Din ce am citit pe net, masinile date spre distrugere trebuiau sa nu aiba carte deloc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va confruntati cu situatia in care autoritatile au evidenta distincta cu exteriorul astfel ca SPR evidenta auto a constatat ca vehiculul in tara de provenienta este in evidenta vehiculelor blocate urmare inregistrarii in evidenta vehiculelor dezmembrate
Posibil ca vehiculul sa fi fost implicat in eveniment rutier care a generat pagube la vehicul incompatibile cu normele interne -motiv pentru care vehiculul a fost inregistrat pentru dezmembrare
Detinatorul vehiculului nu a predat vehiculul, asupra acestuia sa se fi intervenit, pentru inlocuire
parti afectate in evenimentul rutier si ulterior instrainat
Eu vroiam sa stiu ce variante am in situatia actuala. Daca stie cineva legea sau articolul prin care ei nu inmatriculeaza o masina data spre distrugere. Eu ca si cumparator nu am nicio vina. Singura vina o poarta cel care a vandut masina in anglia, parcul respectiv de dezmembrari sau cine a vandut-o acolo. Pentru ca masina trebuia distrusa nu vanduta.

Alte discuții în legătură

Probleme rar Ionel77 Ionel77 Am cumpărat o mașină adusă din Germania de cineva din Brăila, i-am scos Nr roșii am declarato la impozit,am programat-o la RAR Ct pentru data de ... (vezi toată discuția)
Modificare masina cu volan pe dreapta adusa din anglia leorot leorot Intentionez sa cumpar o masina din Anglia cu volan pe dreapta. 1.Stie cineva daca in acte se mentioneaza ca masina are volan pe dreapta ? 2. Daca montez ... (vezi toată discuția)
Amenda si retinere certificat la autovehicul inmatriculat in grecia, pentru folii pe geamuri laterale fata Phlom Phlom Buna seara! In urma cu putin timp am venit in vizita in Romania la neamuri, cu masina personala, inmatriculata in Grecia. Astazi am fost oprit in trafic de ... (vezi toată discuția)