avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... modificare masina cu volan pe dreapta adusa din Anglia
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

modificare masina cu volan pe dreapta adusa din Anglia

Intentionez sa cumpar o masina din Anglia cu volan pe dreapta.

1.Stie cineva daca in acte se mentioneaza ca masina are volan pe dreapta ?
2. Daca montez volanul pe partea stanga inainte de a merge cu masina la RAR pentru omologare, voi avea probleme la RAR ?
3. Pot sa inmatriculez masina in Romania fara a plati taxa ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 00:10, 28 Octombrie 2012
Chiar daca intentionati sa operati modificarea la care faceti vorbire,RAR va recunoaste ca vehiculul a fost supus unei interventii neautorizate
Fara a preciza modelul vehiculului este hazardat a emite opinie daca tehnic poate fi realizata operatia de schimbare volan
Fiind vehicul care provine din Anglia ,prevazut din constructie cu volan pe dreapta,vehiculul mai prezinta si alte caracteristici tehnice,de care se observa ca nu ati luat cunostiinta
1. in acte nu se mentioneaza unde se afla volanul
2, ptr a monta volanul pe stanga trebuie facute ceva modificari ( caseta de directie, bord, etc.), modificari ce vor fi lesne observate la RAR asa cum spune si @ynocenta.

de ce nu cumparati o masina din Europa cu volan pe stanga? chiar atat de ieftine sunt masinile in UK?
Eu voi cumpara bord original, dar pentru volan stanga, voi cumpara caseta de directie pe stanga si apoi voi muta pedalierul pe stanga, cam astea ar fi modificarile. Mai trebuie facuta si instalatia electrica. Consider ca cei de la RAR nu au cum sa stie ca am facut eu modificarile, pot spune ca asa am luat-o din Anglia. Ma gandesc la un Vauxhall Astra G din 2000 sau la un Astra H din 2005.

cei de la RAR nu pot fi usor pacaliti cu "asa am luat-o", masina trebuie sa aiba ceva documente de la achizitionare, carte de identitate, etc. toate modificarile ar trebui facute intr-un service autorizat si nu in fata casei. nu cunosc ce documente se elibereaza in Uk dar parerea mea este ca se poate observa cu usurinta modificarile facute ptr mutarea volanului pe stanga.
decat sa bagati banii in cumpararea de echipamente ptr modificare si manopera plus complicatiile care pot apare la autentificarea la RAr, cred ca va complicati si ati iesi mai ieftin cu o masina care are din fabricatie volanul pe stanga.
doar in cazul in care aveti vreo pasiune ptr masini englezesti se poate justifica astfel de investitii si riscuri.~
cred ca nici Clarkson de la To[p Gear nu s-a gandit sa mute volanul de pe dreapta pe stanga:)
Rar neRAR atata timp cat in acte nu e specificat ca are volan pe dreapta nimeni nu poate ridica problema asta. Clar ca din acte isi vor da seama ca masina provine din Anglia, dar chiar daca vor sti ca am mutat volanul pe stanga, legal nu poate dovedi nimeni asta, asa ca am de gand sa incerc. Ma voi informa inainte de toate chiar la RAR, aici vad ca nu stie nimeni nimic sigur.

Alte discuții în legătură

Pot inscrie masina daca scrie pe cartea masinii ''omologari inviduale''? stoica87 stoica87 pot inscrie masina daca scrie pe cartea masini omologari inviduale? sau ce inseamna? la ce se refera? (vezi toată discuția)
Inmatriculare rhd tomatopotato tomatopotato imi poate spune si mie cineva daca e posibila sau nu inmatricularea masinilor RHD fara modificare bord ? parerile sunt impartite si sunt fel si fel de cazuri ... (vezi toată discuția)
act notarial motor GavrilaGD GavrilaGD Buna ziua, Sunt in situatia de schimba motorul pentru masina personala, din diferite motive am ajuns in situatia sa gasesc motor la persoana fizica care nu ... (vezi toată discuția)