avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pedeapsa poate primi pentru conducere sub ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pedeapsa poate primi pentru conducere sub influența alcoolului?

In 2016 sotul meu a fost oprit de catre politie ..la prima proba a avut 80 iar la a 2 / 90 in acest interval a mai fost prins conducand de alte doua ori ? Ce pedeapsa va primi ??
Probabil 6 luni de inchisoare, pentru conducere sub influenta si fara permis (sau combinatii)
Maximul este de 5 ani.
Este recidivist?
Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice
Art. 336

Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana, aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.

(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Cu o aparare buna puteti obtine si o amanare a aplicarii pedepsei ( art. 83 C Penal)
Problema principala este sa nu ajunga la închisoare.
Sa încerce să își angajeze avocat daca nu vrea sa se expună la riscuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are 3 infractiuni savarsite in concurs, o sa ajunga in final la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere, posibil si pedeapsa complementara sa nu conduca in termenul de supraveghere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Recuperare permis de conducere cleopatra2011 cleopatra2011 Buna ziua! In data de 25,02,2014, unei persoane in varsta de 61 de ani i-a fost retinut permisul de conducere, pt alcoolemie 0,8 etilotest si 2,0, respectiv ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie taranuiliseidaniel taranuiliseidaniel ce consecinte trebuie sa suport la o alcoolemie de 2,2 fara accident sau victime#-o#-o#-o (vezi toată discuția)