avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe conturi și somație de la executor pentru ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe conturi și somație de la executor pentru un credit de la un IFN. Suma împrumutată a fost 1000 de lei, iar acum am de plată 13.851,43 de lei, ce pot face?

Buna ziua! in luna iunie 2018 am contracat un credit pe termen scurt, prin contract la distanta de la un IFN, credit pe care nu am reusit sa-l achit la scadenta. In data de 10.07.2018 am primit o scrisoare (notificare de poprire a conturilor + somatie de plata) de la un executor judecaresc prin care sunt somat sa achit suma de 13,851,43 lei. Mentionez ca creditul initial a fost de 1000 Ron iar dobanda 324 Ron pentru 30 de zile. Este legal sa perceapa o asemenea suma si care ar fi caile de atac? Cu stima, va multmesc anticipat pentru raspuns.,
Ultima modificare: Marți, 17 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
IFN-urile au dobanzi mari, dar suma pare astronomica. Puteti face contestatie la executare in termen de 15 zile de la comunicarea somatiei.
O seara buna!
Contestatie la executare silita. Suma este excesiv de mare. Chiar daca veti datora suma imprumutata, dobanda este imensa. Trebuie studiat contractul si depusa contestatie. Tineti cont ca termenul de contestatie este de 15 zile de la data primirii.
Pare mai degraba o inselatorie/eroare, poate au adaugat un zero la suma imprumutata.
1. Presupun ca ati semnat un contract de imprumut cu acel IFN.

2. Care este durata contractului, de la semnarea contractului si pana la scadenta ???

3. Care este dobanda curenta (pe durata derularii creditului) ???

4. Care este cuantumul/valoarea penalitatilor pentru fiecare zi de intarziere ???

5. Care este dobanda pentru suma si perioada de intarziere la rambursarea la scadenta ???
Luați legătura cu ei și vedeți ce va spun! Din experienta mea cu aceste ifn_uri, va spun ca ei încearcă sa își recupereze creditele pe cale amiabila. Majoritatea apelează la firme de recuperare creanțe pt a și recupera debitul! Exista modalități ca plata în rate sau încheierea de angajament de plata! Din ce am observat dvs ați solicitat un credit pana la salariu, iar ei cu siguranță merg pe intimidare, deoarece nu ați achitat la termenul scadent! Credeți ma nu va executa nimeni pt ca a-ți depășit termenul cu 1 luna! Eu am probleme cu ei de câteva luni, și nu am asemenea sume de achitat! Mult succes!

Alte discuții în legătură

Executare silita abuziva!? ma puteți ajuta cu un răspuns va ... Gabriela mka Gabriela mka Executare silita abuziva. Ma puteți ajuta cu un răspuns va rog? Problema este următoarea în decursul zile de azi prietenul meu a primit poprire pe cardul ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare peste termen/ am platit sumele care mi se solicita cren cren Am si eu o intrebare si va rog daca puteti sa-mi raspundeti urgent. In 2007 am imprumutat de la X doua sume de bani prin doua contracte de imprumut. Prima ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului fara atentionare este legala? marianapruteanu marianapruteanu Am avut un credit la un IFN intocmit in august 2009, pe care l-am platit corect pana in 2010.Ca urmare a taierii salariilor din 2010 si a faptului ca eram unic ... (vezi toată discuția)