avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare persoane cu dizabilitati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare persoane cu dizabilitati

Buna ziua. Conform ultimelor modificari ale legii 448/2006, o societate cu peste 50 de salariati ar trebui sa angajeze persoane cu dizabilitati sau sa plateasca catre bugetul de stat o suma anume. Mai este valabila varianta cu achizitionarea de produse sau servicii de la unitatile protejate? Ce suma trebuie achitata catre bugetul de stat? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:39, 17 Iulie 2018
Legea 448/2006
art.78
.....
(2) Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

(3) Autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condițiile prevăzute la alin. (2), plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.
......

La 01-09-2017, Alineatul (3) din Articolul 78 , Capitolul V a fost modificat de Punctul 1, Articolul I din ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 60 din 4 august 2017, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 648 din 07 august 2017 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte de muncă persoana cu dizabilitati, incadrata gr. iii marius 1968 marius 1968 Buna seara In contextul OUG 60 2017, este posibila angajarea cu contracte de munca de cate o ora pe zi a unei persoane cu dizabilitati, incadrata in gr. III, ... (vezi toată discuția)
Norma de incadrare a persoanelor cu dizabilitati ncatalin ncatalin Buna ziua, Conform legii orice companie care are mai mult de 50 de salariati este obligata sa angajeze persoane cu dizabilitati intru-un procent de 4% din ... (vezi toată discuția)
Angajare persoane cu dizabilitati ematoni ematoni Buna ziua, Va rog sa imi transmitati daca exista prevederi si obligatii legale in a angaja personae cu dizabilitati cand se depaseste un anumit nivel de ... (vezi toată discuția)