avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Justiție sau cacealma
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Justiție sau cacealma

Bună dimineața,
Privind autoritatea de lucru judecat, există două Decizii ale I.C.C.J,, una din 2005 cu nr. 4525 și Decizia I.C.C.J. nr 3125 din 2016, amăndouă producănd efecte.
Cea de-a doua, respectiv nr. 3125/2016, se referă doar la „cauza cererii de chemare în judecată nu trebuie redusă numai la fundamentul raportului juridic dedus judecăţii, ci şi la temeiurile de drept ale cererii, neputând exista putere de lucru judecat în cazul în care prima hotărâre a soluţionat acelaşi litigiu pe un alt temei juridic”.
Prin urmare, cum este posibil ca justiția din România să opereze cu două măsuri după bunul plac al justițiabilului, profitând de faptul că, una este oarecum incompletă, ignorând-o total pe cea din urmă, care în opinia mea, o completează pe prima ?.
Cu respect, poate mă puteți „lumina”, cum trebuie înțeles și aplica cele două decizii ?.

Alte discuții în legătură

Nedumerire FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună seara, Într-un proces pe fond funciar, am solicitat punerea în posesie în baza art. 11 alin 8 din H.G. 890/2005, pentru diferenta dovedită cu ... (vezi toată discuția)
Actiune in constatare bistra bistra intentinez sa introduc actiune in constatare pentru a demonstra ca filiala raspunde juridic separat de societatea mama.credeti ca o sa am castig de cauza? (vezi toată discuția)
Decizia civila 779/2000 a csj biutzz biutzz ma poate lamuri cineva care este aceasta decizie va rog? (vezi toată discuția)