avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nedumerire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nedumerire

Bună seara,
Într-un proces pe fond funciar, am solicitat punerea în posesie în baza art. 11 alin 8 din H.G. 890/2005, pentru diferenta dovedită cu CF-uri. Menționez că nu am fost puși în posesie. Anterior acestui proces, am mai avut un proces, pe care l-am pierdut datorită necontestării în termen, cf. art 53 din Legea 18/1990, instanța dispunând punerea în posesie doar pe o parte din terenurile agricole revendicate.
Toate excepțiile invocate de întimat, (autoritatea de lucru judecat, tardivitatea, etc.) au fost respinse de către instanță, inclusiv solicitarea noastră de încuviințare a unei expertize topografice, însă acțiunea ne-a fost respinsă.
În acest moment, avem doar soluția pe scurt.
Oare de ce ne-a fost respinsă acțiunea ?.
Vă rog să mă ”luminați” că nu înțeleg.
Cel mai recent răspuns: FARKAS TRAIAN IOSIF , utilizator 11:53, 25 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Asteptati sa se motiveze sentinta, apoi va veti lumina si, poate in apel, veti reusi sa castigati. Probabil nu ati mai fost in termenul legal de a mai solicita acest lucru.
Așteptam o posibilă soluție înaintea motivării. De aceea am pus întrebarea. Articolul invocat de noi, respectiv art. 11 alin. 8 la H.G. 890/2005, nu are un termen limită.
În aceste condiții, de respingere inclusiv a cheltuielilor de judecată, este posibil ca prin motivare instanța să dispună totuși punerea în posesie conform dovezilor administrate (CF-uri) ?.
MULȚUMESC !.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la un av cu actele si cu hotararea cand se va motiva la acest moment sunteti precum un pacient care solicitati dr un diagnostic fara sa fie consultat.
În proces am fost reprezentat de către un avocat, însă în acest moment, nici acesta nu are explicații plauzibile, deoarece excepțiile întimatului fiind respinse în totalitate, s-ar prezuma că, am câștigat procesul, însă după cum am mai afirmat în rezoluția pe scurt, acțiunea ne-a fost respinsă.
Cum este posibil acest lucru ?.
Mulțumesc.
Din moment ce nimeni nu are nici o soluție la speța descrisă, înțeleg că, pentru toată lumea este ceva ieșit din comun, adică ne mai întâlnit.
Rămâne să mă uimească motivarea.

Alte discuții în legătură

Justiție sau cacealma FARKAS TRAIAN IOSIF FARKAS TRAIAN IOSIF Bună dimineața, Privind autoritatea de lucru judecat, există două Decizii ale I.C.C.J,, una din 2005 cu nr. 4525 și Decizia I.C.C.J. nr 3125 din 2016, ... (vezi toată discuția)
Autoritate de lucru judecat sau nu? bttb63 bttb63 La multi ani! Multumiri anticipate celor ce vor binevoi sa-si dea cu parerea in urmatoarea speta. A si B succesori legali ai lui C. Comisia locala de ... (vezi toată discuția)
Executare silită steflea steflea Buna seara , Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmtaoarele aspecte : 1. Executare silita inceputa in 2014 , suspendata provizoriu in baza unei contestatii ... (vezi toată discuția)