avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Înmatriculare auto fără fiscal vânzător
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Înmatriculare auto fără fiscal vânzător

Am luat o masina duminica de la o persoană care a mers pe numele primului proprietar , urmând să ne întâlnim sa luam fiscalul. Bineînțeles că nu are de unde sa imi dea ca nu a inregistrat o . Eu vreau sa ii fac actele si nu pot. Unde pot gasi un istoric fiscal al unei mașini ca sa pot finaliza actele
Cel mai recent răspuns: VeraBarbu , utilizator 14:20, 19 Iulie 2018
De la cine ati cumparat trebuie sa va dea certificatul fiscal, pt ca Normele Cod Fiscal precizeaza:

128. Orice persoană fizică sau persoană juridică ce a dobândit/înstrăinat dreptul de proprietate asupra unui mijloc de transport are obligația să depună declarația fiscală la organul fiscal al autorităților administrației publice locale în a cărui rază de competență își are domiciliul fiscal, indiferent de durata deținerii mijlocului de transport respectiv, chiar și în cazul în care, în aceeași zi, imediat după dobândire, are loc înstrăinarea acestui obiect impozabil.
Nu are cum sa imi aduca deoarece si el a luat fără fiscal masina ( asa a zis acum ) . Eu cum rezolv
In conditile precizate nu puteti obtine certificat fiscal,deoarece proprietarul din documentele vehiculului a radiat auto de pe rolul sau fiscal,iar vanzatorul nu a parcurs procedura de inmatriculare auto
Problema o puteti solutiona in instanta care sa dispuna hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii fiscale Johanna81 Johanna81 Buna ziua, Sunt in posesia a doua masini dintre care una cu un leasing abia terminat ,inscrisa fiscal totul in regula care o folosește un Var de al meu ... (vezi toată discuția)
Radiere auto de la impozit alina240 alina240 Bunaziua, Am o nelamurire legata de impozitul auto si as dori daca poate cineva sa ma ajute. In anul 2002 am vandut un autoturism cu acte in regula si am ... (vezi toată discuția)
Obligatie radiere masina si transfer drept de proprietate ionita_elena_catalina ionita_elena_catalina Acum 2 ani am vandut o masina si cel care a cumparat-o nu si-a mai indeplinit obligatiile. Am acum in mana o Hot. Jud. definitiva investita cu titlu executoriu ... (vezi toată discuția)