avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda

Asi dori sa aflu daca este legal un proces verbal o amenda daca nu mia cerut nici un act de indentitate data de politia locala amenda ce am primit a fost pentru parcarea din fata casei a masini pe spatiul verde.Repet nu mi sa cerut buletimu
Cel mai recent răspuns: avocat , Avocat 19:24, 19 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desi nu reiese clar cum ati putut fii amendat,totusi precizez ca un proces verbal de contraventie trebuie onform prev.Ordonantei nr.2/2001,art.16 sa cuprinda in mod obligatoriu pe langa numele,prenumele,calitatea si institutia din care face parte agentul constatator si datele personale din actul de identitate,inclusiv codul numeric personal ale contravenientului,pe langa descrierea faptei cu aratarea tuturor imprejurarilor care pot contribui la aprecierea gravitatiifaptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite.DE ASEMENEA ,se consemneaza actul normativcare stabileste si sanctioneaza contraventia,posibilitatea achitarii a jumatate din valoarea amenzii in 48 de ore,posibilitatea atacarii procesului verbal,posibilitatea formularii obiectiilor etc.
De asemenea procesul verbal trebuie semnat de contravenient.
In lipsa acestor consemnarii Procesul Verbal este lovit de nulitate,dar aceasta se obtine in instanta de contencios administrativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru viteza florinzaha florinzaha Buna ziua, Va rog daca ma puteti ajuta cu o informatie: am primit amenda pentru depasirea vitezei legale in localiate, pe procesul verbal nu este specificata ... (vezi toată discuția)
Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul ... ioneludrea ioneludrea Daca intr un proces verbal amenda curculatie nu e mentionat numarul de inmatriculare al masinii acesta poate fi contestat? Daca da trebuie platita amenda pana ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda Stamate511 Stamate511 Pot face contestație la o amendă pt ca am avut altfel de declaratie pe propria răspundere (vezi toată discuția)