avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incidenta art.488 alin.1 pct 8
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Incidenta art.488 alin.1 pct 8

Buna ziua,

Cand se poate aprecia intr-un Recurs incidenta punctului 8? Ce inseamna incalcarea normelor de drept material?
In concret, in fondul cauzei, o instanta a dat castig de cauza unei parti, insa in considerarea unui document gresit (in locul unui contract, probabil din eroare, motivarea a facut-o pe un altul).
Partea care a pierdut a facut apel, iar in apel, instanta i-a admis apelul, si a admis si actiunea de fond, in considerarea faptului ca, instanta de fond a analizat contractul gresit, si nu pe cel corect (insa fara o analiza a fondului cauzei i-a admis cauza).
Este incident punctul 8, pentru un eventual Recurs? Se poate invoca aplicarea gresita a normelor de drept material (pe care noi consideram ca instanta de apel le-a aplicat gresit, raportat la fondul cauzei)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nyusziful , utilizator 11:16, 20 Iulie 2018
Pot fi incadrate motivele dv.de recurs la incalcarea normelor de drept material pentru un eventual recurs in cauza dar aveti in vedre prev.alin.2 care stipuleaza faptul ca motiveleprev.la alin.1nu pot fi primite decat daca ele nu au putut fi invocate pe calea apelului,ori desi au fost respinse sau instanta a omis sa se pronunte asupra lor..
Va multumesc. Asadar, "normele de drept material" inseamna dispozitiile legale, prevederile legale, articole din legi, aplicate gresit, sau intelese gresit de catre instanta?
Ultima modificare: Vineri, 20 Iulie 2018
nyusziful, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce motive putem invoca in cererea de recurs, obiect: actiune daune contractuale? anna_cta anna_cta Ce motive putem invoca in cererea de recurs impotriva hotararii instantei care a admis cererea de apel? Obiect dosar: actiune in daune contractuale. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Temei de drept al recursului BEJENARU NICOLETA BEJENARU NICOLETA Sunt recurent într-un proces si am primit o comunicare prin care sunt informată că trebuie să achit taxa de timbru. Ca si nota era specificat: veti preciza ... (vezi toată discuția)
Greseala nume prenume in dorar civil IulianRaileanu IulianRaileanu Buna ziua, Intrebarea mea este daca in dosar este gresit numele si prenumele meu , mentionez ca s a dat intre timp si sentinta in fara de recurs pot sa ma ... (vezi toată discuția)