Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Buna seara.
Pt anul 2013 am avut niste neconcordante între bilant si decl 101 provenind din neînregistrarea creditului fiscal ( avand o sucursala in UE) in declaratia 101.
Inspectorii anaf au constatat eroarea însă nu mi.au dat măsura sa depun rectificativa pt 101.
Intrebarea mea este:
Imi permite legea sa depun rectificativa tinand cont ca am fost supuși inspecției fiscale ?
Multumesc .
Depinde de rationamentul contabilului care intocmeste evidenta contabila a firmei si de rezultatele inregistrate in RIF intocmit de organele de inspectie fiscala. Legea spune intr-adevar ca depunerea declaratiei rectificative se poate face numai pana la efectuarea inspectiei fiscale de catre organele fiscale abilitate.
Daca aceste date au fost inregistrate in RIF, chiar daca nu s-a dat masura pentru rectificarea D101, corect ar fi s-o depuneti pentru imaginea fidela a situatiilor financiare la data de 31.12.2013. Este rationamentul meu, cel mai bine ar fi sa intrebati si la Asistenta contribuabili a ANAF.
Conform art.94 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, obligatiile fiscale se stabilesc prin declaratii fiscale sub rezerva verificarii ulterioare. Rezerva verificarii ulterioare se anulează la împlinirea termenului de prescripție a dreptului de a stabili creanțe fiscale sau ca urmare a inspecției fiscale ori a verificării situației fiscale personale.
Prin urmare, daca ati fost supusi unei inspectii fiscale, iar la finalizarea inspectiei nu v-a fost impusa nicio masura privind depunerea de declaratii rectificative, legea spune ca nu mai puteti depune declaratii rectificative pentru perioada care a fost supusa inspectiei fiscale.
Declaratia 101
eveevelyna
Buna ziua,
va rog frumos lamuriti-ma in urmatoarea speta:
prin declaratia 101 aferenta anului 2008 s-a declarat un impozit pe profit mai mare decat cel real, ... (vezi toată discuția)
Începând cu data de 1 iulie 2022, sistemele e-Factură și e-Transport devin obligatorii pentru anumiți contribuabili. Cursul practic de implementare e-Factură / e-Transport va cartografia noile sisteme de raportare, fiind gândit ca un instrument de orientare care să ajute participanții să înțeleagă mai bine ce presupune lansarea acestora:
e-Factură: vom discuta subiecte ce detaliază termenele de raportare, obligațiile și opțiunile de raportare în relația B2G și B2B, precum și probleme practice: structura facturii electronice, validare și erori factură, obiecții și corecții factură, stornare, refuz factură, facturi către parteneri externi, declarații fiscale.
e-Transport: care este lista produselor cu risc pe care le vizează sistemul E-Transport, cât e valabil codul UIT, dacă se menționează codul UIT în CMR sau avizul de expediție, ce obligații au șoferii pe traseu, ce vehicule sunt vizate de reglementare, dacă se raportează și bunurile care doar tranzitează România.