Buna seara.
Pt anul 2013 am avut niste neconcordante între bilant si decl 101 provenind din neînregistrarea creditului fiscal ( avand o sucursala in UE) in declaratia 101.
Inspectorii anaf au constatat eroarea însă nu mi.au dat măsura sa depun rectificativa pt 101.
Intrebarea mea este:
Imi permite legea sa depun rectificativa tinand cont ca am fost supuși inspecției fiscale ?
Multumesc .
Depinde de rationamentul contabilului care intocmeste evidenta contabila a firmei si de rezultatele inregistrate in RIF intocmit de organele de inspectie fiscala. Legea spune intr-adevar ca depunerea declaratiei rectificative se poate face numai pana la efectuarea inspectiei fiscale de catre organele fiscale abilitate.
Daca aceste date au fost inregistrate in RIF, chiar daca nu s-a dat masura pentru rectificarea D101, corect ar fi s-o depuneti pentru imaginea fidela a situatiilor financiare la data de 31.12.2013. Este rationamentul meu, cel mai bine ar fi sa intrebati si la Asistenta contribuabili a ANAF.
Conform art.94 din Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, obligatiile fiscale se stabilesc prin declaratii fiscale sub rezerva verificarii ulterioare. Rezerva verificarii ulterioare se anulează la împlinirea termenului de prescripție a dreptului de a stabili creanțe fiscale sau ca urmare a inspecției fiscale ori a verificării situației fiscale personale.
Prin urmare, daca ati fost supusi unei inspectii fiscale, iar la finalizarea inspectiei nu v-a fost impusa nicio masura privind depunerea de declaratii rectificative, legea spune ca nu mai puteti depune declaratii rectificative pentru perioada care a fost supusa inspectiei fiscale.
Declaratia 101
eveevelyna
Buna ziua,
va rog frumos lamuriti-ma in urmatoarea speta:
prin declaratia 101 aferenta anului 2008 s-a declarat un impozit pe profit mai mare decat cel real, ... (vezi toată discuția)