avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare aparat aer conditionat la bloc vechi, dupa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare aparat aer conditionat la bloc vechi, dupa promulgarea legislatiei noi

Buna ziua, am inteles ca azi s-a promulgat o lege noua pentru asociatiile de proprietari si administratorii de bloc. Ma intereseaza in mod special cum ma afecteaza daca vreau sa imi instalez un aparat de aer conditionat. Pana acum stiu ca nu trebuia nici macar sa notific asociatia, dar era de buna practica sau recomandata o notificare. Acum ce se poate intampla? Mai am voie sa il instalez? Mentionez ca este vorba de un bloc vechi din Bucuresti, reabilitat, unde multe persoane au aparate de aer conditionat montate in diferite locuri pe fatada.
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 14:06, 24 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noua lege este : Legea nr.196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor si va intra în vigoare la 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Montarea unui aparat de aer conditionat pe o fatada izolata termic creeaza o punte termica. Teoretic, ar trebui sa fie interzis.. Practic ,nu va impiedica nimeni si nimic. Nici macar noua lege a asociatiilor de proprietari.
~ Conținut șters la cerere ~

grosuanatolie a scris:

baza tehnica a afirmatiei dvs?

Suruburile de prindere sunt metalice . Doar daca nu au inventat arhitectii primariei suruburi din plastic..
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Termostoruri apartament bloc alex_duda alex_duda Buna ziua, Vreau sa instalez niste termostoruri (storuri exterioare metalice) la ferestrele apartamentului. Este nevoie de vreo autorizatie/aprobare, ... (vezi toată discuția)
Montare de pe terasa aer conditionat pe atic bloc cristinalauraconst cristinalauraconst Buna ziua ... ma confrunt cu urmatoarea problema. Am avut instalat din 2007 un aparat de aer conditionat pe aticul blocului, exact deasupra ferestrei de la ... (vezi toată discuția)
Vecinul de la etajul 4 si-a montat aparat de aer conditionat ... craciunconstantin80@yahoo.ro craciunconstantin80@yahoo.ro Vecinul de la etajul 4 si-a montat aparat de aer conditionat ,dar apmlasarea lui este pe terasa blocului. In calitate de presedinte al asociatei nu am fost ... (vezi toată discuția)