avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante asociatia proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante asociatia proprietar

BUNA ZIUA.
Am o matusa care a decedat in2014.am aflat dupa3ani.neamurile ne au ascuns acest fapt.presedintele asociatiei locatari a facut demersurile legal pentru recuperare a datoriei matusii la asociatie dupa 2luni de la momentul decesului in tribunal.
acum am obtinut dreptul de mostenitor legal de la tribunal.
trebuie sa achitam restanta doar2luni sau din2014 pina azi in2019?multumesc ely
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 19:40, 25 Iulie 2018
In hotararea instantei trebuie sa fie precizarea daca se platesc restantele pe 2 luni si dobanzile aferente pana la data achitarii in 2019 sau doar restantele pe 2 luni.
Pentru calculul restante plus dobanzi, la dosarul cauzei ar trebui sa existe o expertiza contabila judiciara.
Daca afirmati ca presedintele de asociatie a desfasurat demersurile pentru recuperat debit acumulat,,va revine obligatia sa achitati debitul in evidenta
In calitate de mostenitor veti fi obligat sa achitati debitul inclusiv prin executor judecatoresc
da am intel es dar debitul este cel pina in momentul inaintarii cererii pentru recuperare a creditului de carrè asociatia locatari respectiv2014 sau pina in present?precizez ca s-a pus sigillul pe apartament anul trecut.multumesc
fu cine trebuie sa discut despre aceasta expertiza?cu consilierul juridic al p rimariei care este scris in succesiune?judecatorul s-a ocypat doar de succesiunea imobilului nu spune nimic despre datoriale matusii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În calitate de moştenitoare vă revine obligaţia de a achita datoriile defunctei, în funcţie de cota parte din apartament care vă revine.
Asta înseamna, în primul rând suma stabilită în sentinţă şi apoi cheltuielile de întreţinere ale apartamentului după decesul mătuşii.
Aceste cheltuieli sunt numai cele pe cotă indiviză, aferente apartamentului precum şi penalităţile pentru întârziere, dacă s-au pus.
Înainte de a cere (şi plăti) o expertiză discutaaţi cu preşedintele si cu administratorul asociaţiei să vă explice calculele şi să vă dea un desfaşurator pentru sumele restante.
Eventualele obiecţii le puteţi discuta mai întâi cu reprezentanţii asociaţie şi, doar dacă nu vă înţelegeţi, să apelaţi la justiţie.

Alte discuții în legătură

O situatie mai delicata tudorsad tudorsad Buna ziua, Sper sa fi ales categoria corecta unde sa expuna aceasta problema pe care o am: La varsta de 11 ani am ramas fara ambii parinti si am fost ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)
Restante, proces, adunare generala otto2007 otto2007 Buna ziua, Va avea loc sedinta in bloc. pe ordinea de zi: unde sunt banii? Un proprietar a castigat procesul cu asociatia de proprietari. Asociatia sustinea ... (vezi toată discuția)