avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante asociatia proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante asociatia proprietar

BUNA ZIUA.
Am o matusa care a decedat in2014.am aflat dupa3ani.neamurile ne au ascuns acest fapt.presedintele asociatiei locatari a facut demersurile legal pentru recuperare a datoriei matusii la asociatie dupa 2luni de la momentul decesului in tribunal.
acum am obtinut dreptul de mostenitor legal de la tribunal.
trebuie sa achitam restanta doar2luni sau din2014 pina azi in2019?multumesc ely
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 19:40, 25 Iulie 2018
La deschiderea actiunii in instanta, administratorul a mentionat o suma care trebuie recuperata. Instanta aproba suma (restante plus dobanzi daca se cer) care se plateste de mostenitori in baza unei expertize contabile judiciare existente la dosarul cauzei.
multumesc foarte mult.o zi buna
ne am procesat pentru o mostenire vacanta.acum sint mostenitoare.in hotarirea definitiva nu precizeaza nimic despre asociatie.
claudieta a scris, citez: " ..... acum sint mostenitoare. in hotarirea definitiva nu precizeaza nimic despre asociatie."
Daca procesul a fost pentru cine va fi mostenitor, nu are legatura cu plata la asociatie si instanta nu avea ce sa scrie in hotarare.
Initial, am inteles ca administratorul a deschis actiune in instanta pentru recuperarea datoriei la asociatiei a decedatei de la mostenitori. Comentariile au fost legate de acest fapt.
Ca mostenitoare a apartamentului ati mostenit si datoriile la asociatie. Acestea trebuie platite la zi de dvs. asa cum sunt afisate la avizier.
claudieta a scris:

da am înțeles dar debitul este cel până in momentul înaintării cererii pentru recuperare a creditului de care asociatia locatari respectiv2014 sau până in prezent ? precizez ca s-a pus sigiliul pe apartament anul trecut. mulțumesc

CUM ADICĂ „S-A PUS SIGILIUL PE APARTAMENT” ? A VENIT VREUN EXECUTOR JUDECĂTORESC SĂ VÂNDĂ ACEL APARTAMENT ?
N-ați prea dat detalii despre proces, să ne spuneți care a fost sentința finală, să ne putem face o părere, altfel e cam neclar ce spuneți în postările dvs.
Cum e posibil să se fi început procesul în 2014,acesta s-a pierdut destul de repede (în câteva luni, dacă n-ați avut apărător), dar abia în 2017 s-a sigilat apartamentul ?
Nu știu dacă nu s-au prescris ceva sume din acele datorii de până-n 2014 - și asta pare plauzibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O situatie mai delicata tudorsad tudorsad Buna ziua, Sper sa fi ales categoria corecta unde sa expuna aceasta problema pe care o am: La varsta de 11 ani am ramas fara ambii parinti si am fost ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere geogeorge geogeorge buna ziua, am datorie la intretinere de prin 2009 la care s-au adaugat penalitati si acum as dori sa platesc.exista vreo posibilitate (fara sa chem in ... (vezi toată discuția)
Restante, proces, adunare generala otto2007 otto2007 Buna ziua, Va avea loc sedinta in bloc. pe ordinea de zi: unde sunt banii? Un proprietar a castigat procesul cu asociatia de proprietari. Asociatia sustinea ... (vezi toată discuția)