avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ajutor- filiatie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ajutor- filiatie

Buna ziua!Am o problema destul de mare.Sora mea a ramas insarcinata,nefind casatorit cu tatal copilului acesta a refuzat sa treaca copil pe numele lui.De oarece el sustine ca nu el este tatal copilului.Un "amic" sa decis sa ii dea numele copilului.Intre timp acesta sa indragostit de sora-mea.Sentimentul ne fiind reciproc acesta sa hotarat sa se razbune.Sora-mea a primit o oferta de lucru in strainatate,iar amicul respectiv nu doreste sa.I semneze hartiile.Cum pote proceda ea isi doreste sa i-a legatura cu tata-l biologic pentru a trece copilul pe numele lui i-ar mai apoi sa-l decada din drepturi.Cum trebuie procedat in acest caz??
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:20, 23 Iulie 2018
Nefiind casatorita cu cineva, iar copilul nefiind rezultat din casatorie, actiunea e de contestare a recunoasterii paternitatii, actiunea e impresciptibila si poate fi introdusa de orice persoana interesata. Nu are sens ca mama sa o introduca in numele copilului, o poate introduce ea in nume propriu. .. acuma ca sora dvs se incapataneaza si nu introduce ea actiunea, ci il lasa pe fostul concubin.. e treaba ei, va sari din lac in put.
Pierde timp cu dicutii cu tatal biologic.
Sa introduca ea actiunea si apoi, daca tatal vrea sa il recunoasca, e adevarat ca nu il poate opri, dar pana atunci, ea va fi cu copilul in Anglia sau unde vrea sa plece.

Art. 420

Contestarea recunoaşterii de filiaţie

(1) Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată oricând şi de orice persoană interesată.

(2) Dacă recunoaşterea este contestată de celălalt părinte, de copilul recunoscut sau de descendenţii acestuia, dovada filiaţiei este în sarcina autorului recunoaşterii sau a moştenitorilor săi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiunea in tagada Dum3 Dum3 Buna ziua! Am si eu o problema ,va rog daca puteti sa ma ajutati .Am un baietel de aproape 14 ani acum 6 ani eu si concubinul meu am mers si am declarat pe ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)
Paternitate veronika2008 veronika2008 Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)