avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV contravenție. Nu știu dacă a existat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV contravenție. Nu știu dacă a existat vreun radar, dacă da unde a fost plasat, și nici viteza mea nu cred că a depășit limita legală pe zona respectivă. Ce șanse am?

Buna seara,

Astăzi am fost oprit de poliția rutiera sub pretextul că am depasit viteza legală în localitate cu 20 km- 70 vs 50.
Nu am fost înregistrat de cei ce m-au opriți zic ei de un alt aparat plasat pe o alta masina, lor comunicând -li-se viteza prin stație.
Am mentionat 2 lucruri in fata politistei , sa - mi arate si mie filmarea si faptul ca era zona de 50km ceea ce au refuzat.
În PV am specificat ca obiecții ca nu mi-au arătat filmarea.
Eu nu stiu daca a existat vreun radar, daca da unde a fost plasat si nici viteza mea nu cred ca a depasit limira legala pe zona respectiva.
Pot contesta în 15 zile amenda si cele 2 puncte de penalizare dar ce sanse sunt?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 20:06, 25 Iulie 2018
Buna ziua "gabivoicu2003".

Nu inteleg de ce renuntati, unilateral, la drepturile ce va sunt conferite prin lege ???

Contestati acel PV.

Succes !!!
Buna seara Adrian,
Sper ca ati citit despre "patanie"de la prima postare si imi pare rau ca nu am timp sa am o confruntare cu militianca si in instanta.
I am spus ca acum ceva ani cand mi s a mai intamplat am vazut filmarea si mi a zis ca e neregulamentar ca mi s a arătat atunci.
Nu stiu cum se procedează cu instanta, plus ca eu sunt din Târgoviște si actiunea s a petrecut pe raza județului Brașov și ar trebui depus la judecătoriae acolo,
Ciuda imi e ca nu am nicio data despre presupusa fapta incrimata de ei.
daca ajuta cu ceva,relatez povestea mea:m-a inregistrat radarul cu 83 km/h,in timp ce depaseam un tir,viteza a durat fix o fractiune de secunda.L-am rugat pe tov agent sa-mi dea doar un avertisment,dar nu a dat-o la pace.Am contestat si am castigat in apel(am pierdut pe fond).Motivarea sentintei :"sanctiune excesiva,pericol social redus".Actiunea poate fi trimisa prin posta,poti solicita judecarea in lipsa.Eu m-am prezentat si mi-am pledat cauza.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
amyro777, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal/restituire bani - amenda rutiera ContSters424228 ContSters424228 Buna ziua! Am circulat cu aprox. 80km/h in localitate cu limita de 50, am fost oprit de un radar mobil circuland pe sensul opus si am fost sanctionat cu 6 ... (vezi toată discuția)
Viteza max. 66km/h inregistrat de politie ca si 79 km/h szalac szalac Buna ziua, Azi am fost oprit de politia rutiera pentru viteza in localitate. Agentul a explicat ca am circulat cu viteza de 79 km/h inregistrat cu aparatul ... (vezi toată discuția)
Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)