avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SCHIMBARE NUME
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SCHIMBARE NUME

Buna ziua!
Subiect:vrem sa schimbam numele de Familie al fetitei noastre!
Noi avem nume românesc (POPESCU) ,suntem căsătoriți de doi ani si fetița vrem sa ne poarte numele nostru POPESCU!Sotia (mama naturală a fetei,s-a recăsătorit cu mine,roman fiind,iar înainte a fost căsătorită cu un cetățean străin ,divorțând,si revenind copilul ei ,prin hotărâre judecătorească exclusiva ,TUTORE EXCLUSIV!Copilul a fost crescut de noi,deși la naștere are certificatul pe nume străin si va fi un impediment moral la școala etc....Ce putem face pentru a i schimba numele?Are 5 ani...Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:26, 23 Iulie 2018
Buna ziua,
Teoretic aveti doua modalitati: schimbare administrativa a numelui sau adoptia fetitei de catre sotul mamei. Dar, pentru oricare dintre ele este obligatoriu consimtamantul tatalui natural. Nu are relevanta cum se exercita autoritatea parinteasca asupra minorei.
O zi buna!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati pe cale administrativa.. aveti doua motive temeinice si ca vreti ca cea mica sa poarte nume comun cu membrii cu care locuieste si ca numele e de provenienta straina si se pronunta greu sau gasiti ceva in legatura cu asta.
Daca tatal nu isi da acordul, se apeleaza la autoritatea tutelara care are putere de a hotari in aceasta privinta sau cereti in instanta suplinirea acordului tatalui.
despre procedura si acte necesare, cititi in link

[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor cu numele actualului soț Vali 2017 Vali 2017 Buna seara, Doresc sa stiu daca ma puteti ajuta intr o problema:doresc schimbare nume copil minor ,nascut dintr un concubinaj la sfarsitul caruia a ramas ... (vezi toată discuția)
Schimbarea de nume cristina1112 cristina1112 Buna ziua, am o fetita de 7 ani care poarta numele primului sot, eu m-am recasatorit si port numele actualului sot.As dori sa aiba si fetita acelasi nume de ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusiva Adelinamary Adelinamary buna ziua , mentionez ca am fost casatorita am un copil iar acum am divortat si in urma procesului am obtinut custodia exclusiva a copilului,deoarece tatal are ... (vezi toată discuția)