avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... asigurare de sănătate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

asigurare de sănătate

Buna ziua. As vrea sa va spun situația mea. Eu locuiesc in Austria iar părinții mei in Romania. Ei vin destul de des in Austria drept pentru care au si domiciliul aici. Intrebarea este daca pot transfera asigurarea medicală din România în Austria? Ce trebuie sa fac?
Stiu ca exista un formular S1 sau E121 care trebuie sa il aduc.
Imi puteti spune va rog de unde il pot lua,cat timp este valabil si daca se poate ca asigurarea sa fie transferată în Austria ?Exista atunci posibilitatea ca ei sa nu mai fie asigurați in România? Mentionez ca tata este pensionar iar mama este coasigurata după tatăl meu. Vă mulțumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:41, 25 Iulie 2018
Cred ca intrebarea trebuie adresata in alta parte - dar poate v-ati lamurit intre timp.
Ar trebui sa va adresati la Casa Nationala de Sanatate.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada resedintei pe un alt stat european moln22 moln22 Buna! Mamma mea este pensionara si sta de mai bine de un an in Suedia. Incercam acum sa ne inregistram in sistemul lor de aici, adica mai bine zis mama pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin formularul s1 pentru asigurari medicale in europa carlacota1 carlacota1 bunaziua, locuiesc in italia si parintii mei au venit si ei aici cu noi . am parcurs procedura perntru noua rezidenta in italia ( vor locui cu noi ) .in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! se poate obtine formularul s1 pentru un coasigurat? ... VD1979 VD1979 Buna ziua! Se poate obtine formularul S1 pentru un coasigurat? Tata este pensionar, eu locuiesc in Franta din 2015 si din 2018 am luat-o pe mama sa ... (vezi toată discuția)