avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Legea cainilor cu stapan
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Legea cainilor cu stapan

Buna ziua,
Detin un catel, rasa nepericuloasa , vaccinat , inregistrat, mocrocipat - toate la zi.
In parcul in care ne plimbam si ne jucam cu copii, este o duduie care plimba un bichon. Si careia nu ii place ca este latrata de catelul meu. Intr-adevar catelul meu cand o vede pe ea si bichonul parca ia foc. Evident ca il tin(lesa scurta+ham) ca sa nu mearga peste ea , dar cu toate astea zilnic imi iau injurii , blesteme , etc. In plus isi aduce catelul ft aproape de al meu doar ca sa provoace. Si dc cumva imi scapa si se duce peste ea si catel( desii nu musca, nici macar provocat - e testat !) si ii ciufuleste putin , tot eu sunt de vina ca nu am strunit catelul. Nu conteaza ca ea l-a provocat. So, ce fac ? Cum scap de ea ? Unde ma adresez ? E anormal sa ma ameninte zi de zi si pe mine si catelul , si sa il provoace doar doar musca si ea e victima,
Deci, ce fac ?
Multumesc !!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deoarece cainele dvs. e agresiv si nesocializat fata de o persoana si fata de cainele acesteia si acest lucru il admiteti spunand ca "Intr-adevar catelul meu cand o vede pe ea si bichonul parca ia foc", dvs. sunteti in culpa.
Cainele dvs va fi considerat agresiv si nu aveti voie sa duceti un astfel de caine in parc, in jurul oamenilor, copiilor sau in prezenta altor caini. Este un caine fara dresaj.
Prin faptul ca il duceti in parc, probabil si fara botnita, creati o zona de pericol social si puteti raspunde civil sau penal, in functie de vatamarile ce se pot produce.

Este nepermis sa iesiti in afara casei cu un caine care mainfesta semne de agresiune (latrat, trage de lesa si se repede la oameni sau alti caini). Cainele trebuie dresat si prevazut cu botnita si luate masuri de siguranta pana la reabilitare.

Din ce spuneti, cainele dvs prezinta un pericol public in prezent deoarece nu puteti sa il controlati.

Sa nu luati in gluma situatia, o simpla muscatura poate duce la un ordin de distrugere al animalului deoarece este deja cunoscut ca fiind un caine agresiv (care se repede la oameni sau alti caini, indiferent ca nu va place dvs. ca doamna injura sau bombane)

Legea cainilor agresivi se aplica la TOTI cainii, nu doar la cainii nu doar la cainii din rasele mentionate in lege. Acele rase au restrictii suplimentare, de regula nu au voie in public deloc.

In plus, majoritatea parcurilor nu permit accesul cainilor. Trebuie verificata si situatia dvs.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
Albert Kurtyan, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ok. Multumesc de raspuns.
Cainele este dresat,nu e agresiv cu oamenii, nu trage in lesa, nu latra aiurea, se joaca zilnic cu copii de la 1 an la adulti. Singura problema o am cu aceasta duduie care imi intarata cainele si care ma ameninta zi de zi . Cu asta ce fac ?
e normal sa fiu injurata si amenintata in fiecare zi de aceasta duduie?
Ar tb sa accept asa cv ? Sau ar tb sa accept ca isi plimba bichonul la 2 pasi de catelul meu , in conditiile in care i-am spus mereu sa isi ia catelul de acolo . Din cate stiu eu ai voie sa te apropii de un catel cu stapan doar dc acesta isi da acordul !! Iar eu nu mi-am dat acordul sa isi fluture coada pe acolo. Noi vrem sa ne jucam frumos cu copii cu care am crescut si nu numai .
Nu e vorba ca nu imi pot stapani catelul at cand o vede , dar nu inteleg de ce ar tb sa accept ca ea sa se plimbe pe langa noi ca sa intarate ? Deja se intampla de mai bn de 1 luna zi de zi , si inca nu mi-a scapat cainele din lesa
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Solutii se gasesc.. fie alegeti alt parc sau alta parte a lui, fie alte ore.. cat sa nu va intalniti.
Altfel, nu aveti obligatii, inteleg ca nu e din rasa agresiva sau periculoasa, deci nu aveti obligatia sa ii puneti botnita, dar va trebui sa aveti mai multa grija sa il tineti sa nu scape peste ea. Pe astfel de specimene de oameni, nu le puteti dresa asa ca evitati iar cand nu e posibil, tineti-l bine.. oricum deja va simte cainele incordat cand o vedeti pe cucoana si va invartiti in cerc, catelul dvs nu o sa ii accepte niciodata.
Ultima modificare: Luni, 23 Iulie 2018
gi-jane2, moderator
Depinde de talia si rasa cainelui. Un caine de talie mare care maraie si latra este considerat agresiv. Indiferent de rasa)

Alte discuții în legătură

Legislatie aplicabila detinatorilor de caini - accesul in parcuri, botnita verdi verdi Buna ziua, va rog sa ma ajutati in elucidarea unui aspect legat de prezenta cainilor cu stapan in parcuri . Nu vreau ca, din nestiinta , sa incalc ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala caine fara lesa alexandrupetrisor alexandrupetrisor Buna ziua. Am si eu o mare problema. Am primit o amenda contraventionala pentru ca am fost in parcul din Sebastian cu cainele meu (metis rottweiler) M-am ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de nr. lege, articol despre lesa, botnita etc. la cainii nepericulosi Denes_Andris Denes_Andris Buna, Am nevoie de legea si articolele sale care se refera la tinerea cainilor ne-periculosi in zone publice. Ma refer mai ales la obligatia de a folosi ... (vezi toată discuția)