avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Am nevoie de nr. lege, articol despre lesa, botnita ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Am nevoie de nr. lege, articol despre lesa, botnita etc. la cainii NEpericulosi

Buna,

Am nevoie de legea si articolele sale care se refera la tinerea cainilor ne-periculosi in zone publice. Ma refer mai ales la obligatia de a folosi lesa si al botnita, respectiv exceptiile.
Ma poate ajuta cineva?

Multumesc anticipat!
Dar nu exista caini ne-periculosi. Nu uitati caci lui Daminescu i-a luat nasul un dalmatian, considerat caine bland si prost.

Pentru inceput: [ link extern ]
[ link extern ]

Nu tineti cainii in preajma copiilor !!!
Ok. Ma gandeam la cei care nu fac parte din grupul cainilor "PERICULOªI SAU AGRESIVI," adica cei care NU fac parte din:
"categoria I: câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor;
categoria a II-a: câinii din rasele Staffordshire Bull Terrier, American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor."

Ma poate ajuta cineva?
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
Admin, administrator
Nu exista lege pentru caini ne-periculori, exista doar HCL-uri pentru acestia. Deci legislatie pe plan local, zonal. Dvoastra de unde sunteti si ce caine aveti? Daca este metis al cainilor periculosi este considerat tot caine periculos!
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
trandafir2, moderator
Sunt din Cluj si toti cainii mei sunt departe de a fi metisi al raselor considerate periculoase. Sunt din Cluj. Multumesc pentru raspuns. Atunci am sa caut intre HCL-urile locale.
1-Nu exista dispozitii legale referitoare la caini ne-periculosi,deoarece orice fel de caine,poate in anumite situatii sa perceapa pericol,motiv pentru care sa intervina simtul animalic de aparare
2-Cel mai bland caine ,la anumite zgomote,la anumite mirosuri ,isi modifica comportamentul si functie de caracter poate deveni agresiv inclusiv fata de proprietar

Alte discuții în legătură

Impuscare caine in oras MITULINA MITULINA As dori sa stiu daca un detinator de arma de vanatoare are voie sa impuste un caine in oras, pe stada, in plina zi? Sincer eu cred ca nu... Ce se poate face ... (vezi toată discuția)
Amenda botnita Mmitsuu Mmitsuu Am primit o amenda de 200 ron pentru ca nu am avut botnita si carnetul de sanatate al cainelui la mine , cainele era in lesa. Sunt la prima abatere si as vrea ... (vezi toată discuția)
Au voie caini fara lesa in bucuresti? Rox_ Rox_ Buna ziua. In cartierul meu sunt cateva persoane care isi lasa cainii pe strada fara lesa. Problema este, nu stiu de ce, in principiu cu stapanii celor de ... (vezi toată discuția)