Multumesc frumos D-na avocat Liliana Gradinaru. Apreciez orice parere si sfat indiferent ca imi convine sau nu. Invat de la fiecare cate ceva. Va raspund la problemele ridicate.
Tot ce am scris in cererea de chemare a fost aprobat si recunoscut de parat,mai putin cheltuielile de judecata. Inclusiv ca nu interactionam. Am rugat instanta la primul termen daca considera necesar certificatul de nastere al paratului sa faca un demers catre starea civila pt.obtinerea unei copii. La al 2-lea termen am depus urmatorul act : ”....Formulam urmatoarea cerere :
Asa cum am precizat in cererea de chemare in judecata noui nu avem posibilitatea comunicarii cu paratul,aspect de altfel recunoscut si mentionat in comunicarea,cererea,depusa de acesta inca inaintea primului termen la care am fost chemati. Aceasta tergiversare a paratului a facut ca noi sa ne adresam instantei. Pusi in aceasta situatie in baza art.1106,art.251,art255 alin.1,4 din Ncpc rugam instanta daca considera ca nu poate continua dezbaterea succesiunii fara parat (desii acesta si-a exprimat in mod scris pozitia) sa faca demersurile necesare catre parat sau catre autoritatile competente pentru obtinerea certificatului de nastere al paratului.”
In ceea ce priveste extrasul de uz oficial.
Am mers la Primaria de care apartine paratul si am discutat atat cu Secretarul cat si cu Primarul si acestia au insistat ca vor elibera copie cupa CN doar in urma unei cereri adresate de catre autoritati. iar mergand mai departe HOTĂRÂREA nr. 64 din 26 ianuarie 2011 prevede
Extrasul pentru uz oficial de pe actele de stare civilă este eliberat în temeiul art. 9, alin. (4), lit. e) şi art. 10 lit. c) Un astfel de înscris poate fi eliberat autorităţilor anume prevăzute în art. 27 din acelaşi act normativ, respectiv la cererea scrisă a D.E.P.A.B.D., a S.P.C.L.E.P./S.P.C.J.E.P., a instanţelor judecătoreşti, a parchetelor sau a poliţiei,....
Va rog sa specificati in baza carei legi imi era eliberat mie copie dupa certificatul de nastere al fratelui vitreg...
Ideea este ca a fost facuta cerere catre instanta dupa cum am precizat mai sus inaintea celui de-al doilea termen.
Legat de expertize... ”daca instanta considera necesare” Acestea se cer daca paratul nu este de acord daca considera ca imobilele au alta valoare daca contesta un act depus....etc. Daca instanta pentru stabilirea timbrului judiciar considera ca nu este evaluat corect un imobil,un act este fals etc....Ori aici nimeni nu contesta nimic nici fratele nici instanta,ca dovada ca stabileste o taxa de timbru judiciar(3400 lei) la valoarea impozabila stabilita de primarie.Pentru ce ai nevoie de experti judiciari ? Despre ce expertize vorbim ?
Este cazul sa ce ?
Va salut cu Stima
Am omis sa va raspund in ceea ce priveste timbrul de mediu (auto) Cunosc faptul ca suntem mostenitori sezinari conform art.1126 Ncpc si avem dreptul la actiuni pe care le-ar fii putut face tatal meu. In speta am mers la ANAF si am discutat problema cu persoana la care se depun cererile. ( Am sa o fac si scris printr-o scrisoare recomandata ) Raspunsul a fost ca atata timp cat nu exista un Certificat de mostenitor sau o Hotarere definitiva nu avem ce face. Motivatia era ceva de genul ca daca intr-un final se ofera Certificat de mostenitor fratelui acesta se intoarce impotriva lor cum ca ne-au fost restituiti banii doar noua nu si lui.
Respect
Inteleg acum de ce instanta procedeaza astfel. Atitudinea aceasta nu ajuta. Mai mult, poate crea impresia de abuzuri din partea atotstiutorilor. Pe cale de consecinta, invocarea articolelor de lege, luarea la rost a interlocutorilor care incearca sa ofere ajutor, toate astea par a duce la o aroganta care poate naste abuzuri fata de celelalte parti implicate, mai putin stiutoare.
Inca odata, puteati obtine acel act, asa cum puteati obtine un act sa faceti demersuri la ANAF. Nu cu mersul la vorba nici la primarie, nici la prefectura. Se obtine cu demersuri legale.
Negociati cu fratele vitreg.
Instanta nu vad sa aiba de undeva convingerea ca fratele vitreg stie de dosar. Ca nu, nimeni nu se legitimeaza cu CI cand pune o intampinare la posta. Si da, oricine poate depune un act in dosarul altuia. Daca ati fi mai tolerant cu cei din jur, cred ca ati fi primit mai mult ajutor si aici si pe la instanta.
Daca reveniti cu intrebari, va rog mai putin condescendent. Multumesc pentru intelegere.
Va multumesc inca o data.Mi-ati adresat intrebari.Nu am facut absolut nimic altceva decat sa va relatez cum am procedat si sa reproduc afirmatii din partea Judecatorului.Nu consider ca am fost arogant in nici o fraza,nici nu am avut vre-odata in gand si nici nu imi sta in caracter.Imi pare rau ca aceasta a fost impresia D-stra. In legatura cu fratele nu poate exista negociere deoarece a spus clar iar eu am repetat-o ca nu il intereseaza problemele noastre si nu vine nici la notar nici in instanta. Si banuiesc ca ati dorit sa scrieti :”putin mai condescendent” si nu ”mai putin condescendent” nu de alta dar par sa aibe sensuri diferite. ( va rog sa nu o luati ca pe o aroganta)
Stima
Multumesc, asa e, inversez des litere, nu prea mi se intampla si la cuvinte, dar uite...
Nu consider aroganta sa ma corectati, modul cum v-ati exprimat in ultimul mesaj este complet diferit de mesajele anterioare.
Siguranta asta in care nu credeti dv. ca cineva nu se legitimeaza cand pune un act la dosar sau alte exprimari similare, nu mi le amintesc, nu ajuta.
Acum, dupa ultimul mesaj, luati legea 677/2001 actualizata si in primele articole gasiti unul care ne vorbeste ca se pot obtine informatii personale despre altii daca avem un interes. Un astfel de interes este si o actiune in justitie. Se face o cerere, se trece temeiul, se obtine un certificat de grefa, eventual si o incheiere a instantei care v-a pus in vedere sa faceti demersuri si se trimite la institutii. Nu conteaza daca va raspund sau nu, conteaza ca instanta vede efortul si demersul de a afla, indeplinirea de catre justitiabil a obligatiilor sale legale. Mai departe, mingea e la institutii si la instanta.
La fel se face si la ANAF. Nu merge pe vorbe, pe vorbe functionarul nu va raspunde, pe scris insa, sa vedeti cum primiti numar de inregistrare!
Succes!