avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pentru dividendele 2017 se platese CASS?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pentru dividendele 2017 se platese CASS?

Trebuie sa platesc CASS la dividende incasate in 2017, ptr 2017,firma fiind apoi lichidata in Ian 2018? ( valoarea acestora fiind peste pragul de 22800 lei) mentionez ca nu am avut alte venituri; la interogarea SPV- nu am nimic de plata ptr 2017; nu am declarat aceste venituri la ANAF, in schimb ,firma de la care am incasat dividendele le-a declarat in decl.205;
multumesc!
Ultima modificare: Marți, 24 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:23, 24 Iulie 2018
sigur nu daca sunt obtinute din tranzactii client retail (trader)
am fost unul dintre cei doi actionari ai firmei
Daca va fi nevoie sa platiti cass (posibil da) o sa primiti decizie de impunere dar poate dura, spre toamna sau poate la inceptul anului viitor. Aceste venituri se incadreaza la veniturile din investitii in declaratia unica si e recomandat sa mergeti si la finante la ghiseu sa intrebati pentru a va lamuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass aferent dividende mickyberes mickyberes Buna ziua, Am urmatoarea situatie: in 2016 am distribuit profitul in dividende, dar pana la final de an nu am platit intreaga suma cuvenita actionarilor, ... (vezi toată discuția)
Plata cass la dividende eda_68 eda_68 Buna ziua Am o situatie: doi asociati vor sa-si ridice dividende (sunt peste 22800 lei) Asociatul 1 are in 2017 declarate venituri din act. independente in ... (vezi toată discuția)
Dividende ani22 ani22 suntem o societate pe actiuni cu capital privat si avem 67 de actionari. Pentru dividendele distribuite si platite in 2017 actionarii care au beneficiat de ele ... (vezi toată discuția)