avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc de veci

Buna ziua! Ma intereseaza daca exista o modalitate legala prin care pot intra in posesia unui loc de veci, donat de proprietari. Mentionez ca proprietarii nu mai locuiesc in Romania si doresc sa renunte la acest loc de veci pe care l-au mostenit in urma cu 6 ani si vor sa mi-l doneze mie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:17, 24 Iulie 2018
Initial trebuie verificat daca administratia cimitirului permite preluarea locurilor de inhumare intre titularii dreptului de utilizare si terti si care este concret procedura
Exista cimitire unde preluarea locurilor de inhumare se realizeaza numai prin intermediul administratiei cimitirului prin incheierea de contract de concesiune pe diferite perioade de timp
Daca proprietarii locului de inhumare doresc sa va doneze locul in baza documentului de proprietate pot incheia documente autentificate in tara unde domiciliaza prin care va doneaza locul de inhumare
Legislatia actuala nu prevede mostenirea locurilor de veci, doar concesionarea pe maxin 25 de ani. Se poate incheia un act de concesiune cu cimitirul/ administratia primariei in domeniu, numai in limita locurilor disponibile, anterior inregistrarii decesului.
"Dacă dreptul de concesiune nu poate fi vândut sub niciun motiv, acesta poate fi transmis altor persoane numai prin succesiune testamentară sau cesiune. Cu condiţia ca persoanele respective să facă parte din categoria ascendenţilor şi descendenţilor până la gradul al patrulea inclusiv. Beneficiarii succesiunii testamentare trebuie să facă dovada gradului de rudenie cu titularul concesiunii. Dacă nu fac asta, vor fi obligaţi să achite taxa de concesiune”.
[ link extern ] .


POPA GHEORGHE a scris:


doar concesionarea pe maxin 25 de ani


Si in Bucuresti si in alte orase se pot incheia contracte de concesiune locuri de inhumare pe perioada de 7,25,49 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație loc de veci Margerita Margerita Buna seara, am următoarea speța: printr-un act de concesiune detin 1 loc de veci la cimitirul Chitila care vreau sa-l donez mătușei mele. Cum se ... (vezi toată discuția)
Loc de veci eremia eremia titularul locului de veci a decedat in 2010.sotia traieste.in aceasta situatie unul din copiii defunctului doreste sa devina titulara pe locul de veci.care ... (vezi toată discuția)
Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)