avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendă pentru parcare pe trotuar deși eu nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendă pentru parcare pe trotuar deși eu nu am permis, iar mașina o conducea fiul meu. Pot face contestație?

Am luat amenda pt parcare in fata unui bloc, pe trotuar.
Amenda a venit prin posta si eu nu am permis.
Fiul meu conduce masina si a parcat.

Pot face contestatie? Ce sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Ma puteti ajuta cu ce trebuie sa scriu in contestatie?
Nu ma pricep deloc.
Pe procesul verbal scrie ca amenda s-a dat in baza art 32 lit B din HCL 260/2018.
Nu este mentionat in procesul verbal nimic de dispozițiile OG nr. 2 /2001 sau de alta OG. Credeti ca mai pot face contestatie?
Trebuie sa va referiti la cele scrisa in procesul-verbal, in mare scrieti cam ce ati spus si aici.
Dl. Ciprian...Avand in vedere ca ati fost sanctionat in baza unei Hotarâri a Consiliului Local Galati, va sugerez sa intrati pe site-ul primariei si sa cautati hotarârea respectiva pentru a va putea intemeia contestatia.
O.G. 2/2001 la care faceti referire spune clar la art. 2 : ”Prin hotarari ale autoritatilor administratiei publice locale sau judetene se stabilesc si se sanctioneaza contraventii in toate domeniile de activitate pentru care acestora le sunt stabilite atributii prin lege, in masura in care in domeniile respective nu sunt stabilite contraventii prin legi, ordonante sau hotarari ale Guvernului. .”
Deasemenea acelasi act normativ, daca veti avea rabdarea sa-l studiati, spune cum si in ce fel se aplica, se comunica si eventual se contesta actele de constatare ale contraventiilor.
Va indic aici un link - [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 27 Iulie 2018
Mathushalem, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plata la jumatate, in 15 zile, se aplica din 24 august 2018, nu de acum, asa ca nu induceti in eroare oamenii. Deocamdata, se pastreaza cele 48 de ore de la data scrisa in PV de constatare a contraventiei.

Alte discuții în legătură

Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare politia locala Theoane Theoane Buna ziua Am primit in cursul zilei de 10.01.2019 o amenda pt o parcare pe trotuar. Amenda a fost incadrata conform cu hotararea consiliului local. Eram ... (vezi toată discuția)
Amenda politia comunitara sorinux sorinux m am trezit cu un autocolant de ala cu,,ati incalcat legea''pe parbriz!masina era parcata pe o fosta intrare intr o parcare actualmente inchisa,atingea vreo ... (vezi toată discuția)