Ionuț. a scris:
"picatura cu picatura" mai este baiatul de servici dar...acesta nu foloseste nici 1 mc de apa pe luna...si blocul fiind nou eu ma indoiesc ca cineva are instalația care curge ceva... în neștire...si oricum e vorba de 24 de ap si pierderi de 15-19 mc....e foarte mult...
Și noi aveam regulat diferențe de apă lunare de 10, 20 sau 30 de lei, ba chiar și de 72 de lei în Iunie 2013 pentru fiecare din cele 54 de apartamente ale blocului.
Dar, de când s-au montat apometre cu unde radio, de vreo 6 luni avem afișat pe listele de plată pierderi de apă de ... 0 mc. Asta în timp ce la alții vedem consumuri destul de mari, de 15 lei de apartament.
Ciudat e că aceeași situație a existat și în iarna 2015-2016, când cu vechile apometre, am avut timp de 6 luni tot 0 mc pierderi de apă, cu toate că în restul timpului depășeam mai mereu 1-5 mc de apartament.
Cum vă explicați anomalia tehnică, să avem valori minime și maxime extrem de mari ?
Având cei 0 mc arătați de apometrele cu unde radio timp de 6 luni consecutiv, de acum vom lua de bune (corect și legal calculate) aceste consumuri lunare, care ar trebui să fie etalon ... iar când vom avea diferențe de apă mai mari de 3 lei de apartament să le arătăm că noi n-am avut deloc pierderi timp de 6 luni consecutive și așa ar fi trebuit să fie mai mereu ! Dacă era diferențe de 0 mc timp de maxim 2 luni, era cât de cât normal, dar timp de 6 luni, înseamnă că acele apometre dau valori corecte și reale și pot fi luate ca etalon de consum de apă !
Având aceste valori minime și maxime extrem de diferite și de mari, nu mai putem avea încredere în aceste apometre, fie ele standard sau cu unde radio !
Cum pot fi acolo 0 lei consum timp de 6 luni, și în alte luni 10, 15, 30 de lei de apartament ? Tehnic vorbind, sunt imposibile aceste valori, iar apometrele abia montate nu pot fi defecte. Atunci, care e explicația acestor valori imposibile, tehnic vorbind ?
Nici 0 mc timp de 6 luni nu e posibil să fie !
Aș vrea să comentați ceea ce am depistat eu, pentru că urmăresc lunar listele de plată și postez aici anomaliile găsite acolo, total inexplicabile.