avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre apele pluviale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre apele pluviale

Buna..am o intrebare...terenul pe care am casa are panta spre drum ,gardul fiind de beton...pot face o gaură sau doua in gard sa scot apa de ploaie? Mentionez ca drumul este de servitute
Cel mai recent răspuns: Andr@ , utilizator 23:28, 25 Iulie 2018
Ideal ar fi să amenajați un sistem complet de scurgere până la canalizarea publică (chiar și un șant), nu să deversați pur și simplu apa pe drumul de servitute, atât din rațiuni de bună vecinătate, cât și din rațiuni practice (se va umple de noroi).

Articolul relevant din Codul Civil este: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gauri in gard pentru scurgere apa ploaie Blogarel Blogarel Salutare ! La coltul casei se strange apa strict de la picaturile de ploaie care cad intre zidul casei si gard ( apa pluviala este colectata). Pentru a se ... (vezi toată discuția)
Servituti, sant comun Lucican2010 Lucican2010 Buna ziua, Referitor la servituti, as avea o intrebare. Situatia din teren este urmatoarea. Am o curte care da in strada, inspre strada este inchis cu gard ... (vezi toată discuția)
Gauri in gard scurgere apa Secex Secex Buna ziua, este legal ca un vecin sa isi faca gauri in gard, pentri ca apa din curtea lui sa se scurga pe drumul meu de acces, proprietate privata? Isi uda ... (vezi toată discuția)