avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC pentru al doilea copil

Buna ziua,

Avem o situatie si nu stim exact cum sa procedam. Sotia este in concediu de crestere copil (care face 2 ani la 21 Noiembrie 2018) si este insarcinata in luna a 5-a.

1. Poate sa isi prelungeasca perioada de CCC pentru cel de-al doilea copil? (asta in ideea ca CCC pentru primul se va termina mai devreme cu aproape o luna, fata de nasterea celui de-al doilea, aprox 16-20 Decembrie). Daca da, trebuie sa faca ceva special inainte? acte etc.?

2. Stiu ca exista la un moment dat situatia ca tatal sa stea ultima luna (din cele 24 de CCC) cu copilul, iar mama se intorcea mai devreme cu 30 zile la munca. In conditiile date mai sus, mai este posibil acest lucru? Imi mai pot lua luna 24 pentru a sta acasa eu (sotul) si mama sa continue cu CCC pentru cel de-al doilea copil?

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Florin

Alte discuții în legătură

Subiect legat de oug-111-2010 cecylia cecylia Buna, am o nelamurire si as dori sa aflu cu exactitate daca tata trebuie sa stea acasa o luna in cel de-al 3-lea an din dreptul meu? mentionez ca in 24 ... (vezi toată discuția)
De cate luni de indemnizatie beneficiez ? habar habar Buna ziua ! Momentan ma aflu in CCC1. Copilul s-a nascut in luna martie 2018 iar eu a trebuit sa astept inca 42 de zile pentru a intra in concediu. Prima plata ... (vezi toată discuția)
Din ccc1 in cc2 daria7 daria7 Buna ziua, am inteles cam cum sta situatia in care nasterea unui bebe 2 se intampla in timpul ccc1, insa am niste nelamuriri in cazul meu care este putin ... (vezi toată discuția)