Buna ziua,
Am fost angajat pe perioada determinata de 1luna de zile . După aproximativ 3 săptămâni am avut un accident de muncă (o presă mi-a prins antebrațul). Am fost dus de urgență la spital și mi-a pus mâna în ghips..21 de zile.dupa care urmează să fac recuperare.fizioterapie.Cand am dus concediu medical pe luna iulie mi-au spus că din 29 iunie mi-au desfăcut contractul de munca . Mai primesc indemnizația de concediu medical pe luna iulie?
Buna seara. Din ce cunosc nu exista Contract de munca valabil 1 luna cu 30 de zile perioada de proba... La un asemenea contract, potrivit Codului munci, si sper sa nu ma insel, periada de proba e de maxim 5 zile... Mai cititi odata acel contract si vedeti ce scrie in el axact... Informatia cu plata concediului medical de Casa...am gasito tot pe acest site intr-o discutie mai veche... dar acum sunt dupa tel si nu pot pune un link catre ea. Poate o cautati dvs sau va ajuta cineva cu acesta info. Daca nu margeti sau trimiteti pe cineva la Casa judeata sa intrebe acolo...
Codul muncii mentioneaza:
-CAPITOLUL VI Contractul individual de muncă pe durată determinată
-Art. 82 (1) Prin derogare de la regula prevăzută la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, în cazurile și în condițiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual
de muncă pe durată determinată.
-Art. 85 Salariatul încadrat cu contract individual de muncă pe durată determinată poate fi supus unei perioade de probă, care nu va depăși:
a) 5 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mică de 3 luni;
b) 15 zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă cuprinsă între 3 și 6 luni;
c) 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni;
d) 45 de zile lucrătoare în cazul salariaților încadrați în funcții de conducere, pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.
Daca perioada de proba era de 30 de zile, CIM trebuia incheiat pe o durata de 6 luni sau mai mare de 6 luni.