avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reclamarie asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reclamarie asociatie de proprietari

buna ziua, va rog sa imi spuneti unde se poate reclama asociatia de proprietari, intreb ptr ca in luna mai sa afisat in scara la avizier ca avem apa neachitata desi locatari sunt la zi cu taxele, azi am fost cu o adresa la casiera si a refuzat sa o primeasca, o sa io trimit prin posta dar vreau sa ii fac si reclamatie
Cel mai recent răspuns: danyyyyy , utilizator 21:44, 3 August 2018
Mergeți la primărie.
multumesc
1-Asociatia de proprietari este reprezentata si isi desfasoara activitatea de administrare parte comuna imobil de locuit in comun prin reprezentant legal =presedintele de asociatie,comitetul executiv
2-Casierul este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta strict preluare sume achitate in contul intretinerii individuale
3-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care detine autoritatea si competenta de facor decizional,el reprezinta si apara interesele asociatiei de proprietari si a membrilor proprietari in trelatii si fata de terti-inclusiv in instanta
Dispozitia in vigoare prevede obligatia presedintelui si administratorului de imobil de a justifica natura sumelor si procedura de calcul a sumelor impuse la intretinere
L nr 230/2007
Articolul 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.
(2) La solicitarea scrisa a proprietarului, presedintele si administratorul asociatiei de proprietari au obligatia sa elibereze in scris o adeverinta prin care sa prezinte situatia cheltuielilor privind intretinerea, defalcate pe datoria de baza si penalitati, precum si modalitatea de calcul al penalitatilor.
multumesc, dar vreau sa va spun ca nu am cum sa o dai administratorului pentru ca am vrut sa o trimit cu confirmare de primire prin posta, sediul asociatiei figureaza intr-un apartament care a fost vandut in concluzie nu am cum sa trimit adresa prin posta, va rog sa imi spuneti caror autoritati ma pot adresa?
Vă adresați în primul rând Primăriei, apoi, dacă nu rezolvați și e ceva grav, vă adresați Instanțelor de Judecată sau Parchetului, dacă sunt fapte penale.
Sau mai bine așteptați data de 28.09.2018, să puteți invoca art.10 din Legea 196/2018:
Art.10. - (1) AUTORITĂȚILE ADMINISTRAȚIEI PUBLICE LOCALE ORGANIZEAZĂ ÎN CADRUL APARATULUI DE SPECIALITATE AL PRIMARULUI UN COMPARTIMENT SPECIALIZAT ÎN sprijinirea, îndrumarea și CONTROLUL ASOCIAȚIILOR DE PROPRIETARI.
(2) Autoritățile administrației publice locale, prin compartimentele prevăzute la alin.(1) asigură, la cerere, informarea Asociațiilor și a proprietarilor din Condominii cu privire la cadrul normativ privind organizarea și funcționarea Asociațiilor de Proprietari.
(4) Compartimentele Autorităților Locale prevăzute la alin.(1) EXERCITĂ CONTROLUL asupra activității financiar-contabile din cadrul Asociațiilor de Proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai Asociației de Proprietari.

Alte discuții în legătură

Adeverinta de la administratie gabrielagaburici gabrielagaburici buna ziua, Mi s-a cerut de la ADP o adeverinta de la administratorul blocului unde locuiesc precum ca un vecin care avea un loc de parcare platit nu mai ... (vezi toată discuția)
Administratie Raileanu Eugenia Maria Raileanu Eugenia Maria Eu ca Presedinte de bloc cu 66 apartamente intreb, Pot sa administrez blocul cu ce ar trebui facut, Mentionez ca nu intocmesc listele de intretinere le ... (vezi toată discuția)