avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... administratie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

administratie

Eu ca Presedinte de bloc cu 66 apartamente intreb,
Pot sa administrez blocul cu ce ar trebui facut, Mentionez ca nu intocmesc listele de intretinere le calculeaza o firma de contabilitate, incasarea se face de catre casierul lor, banii sunt depusi in cont la banca de catre casier. Pot sa platesc eu online facturile? Dupa noua lege 196/2018 se pare ca Presedintele poate fi si administrator dar nu are legatura cu calculele si nici cu bani lichizi. Nu gasim sa angajam un ad-tor.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:24, 3 Octombrie 2018
acolo e o gestiune si trebuie sa raspundeti pentru ea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Presedintele poate fi si administrator

Puteti indica un temei legal pentru respectiva afirmatie?
Conform dispozitii in vigoare,presedintele de asociatie este facor decizional,administartorul de imobil este angajatul asociatieid e proprietari are limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Exerrcitarea de catre aceiasi persoana,in cadrul aceleiasi asociatii de proprietari concomitent atat a responsabilitatii de presedinte cat si administrator de asociatie genereaza situatia de incompatibilitate a respectivei persoane
Dupa noua lege 196/2018 se pare

L nr 196/2018
Art 46
(6)Nu au dreptul de a fi alese sau numite in functii de conducere, administrare sau control din cadrul asociatiilor de proprietari persoanele inrudite pana la gradul al III-lea cu cei care deja ocupa aceste functii.
(7)Nu pot fi alese sau numite in functie de conducere, administrare ori control din cadrul asociatiilor de proprietari persoanele care au suferit condamnari, in baza unor hotarari judecatoresti ramase definitive, pentru infractiuni de natura economico-financiara.
(8)Anterior alegerii sau numirii intr-o functie de conducere, administrare ori control din cadrul asociatiilor de proprietari, persoanele candidate trebuie sa dovedeasca in adunarea generala respectarea prevederilor alin. (7), pe baza cazierului judiciar eliberat conform prevederilor legale in vigoare si, in cazul administratorului si al cenzorului ori, dupa caz, al membrilor comisiei de cenzori, si a documentelor care sa ateste pregatirea profesionala in domeniu
Liste cu administratori de imobile-inclusiv referinte gasiti la serviciul specializat din primaria teritoriala
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2018
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii presedinte asociatie bloc nicoleta_mititescu nicoleta_mititescu Presedintele unei asociatii de bloc cu 60 apartamente are dreptul sa fie si casier? In legea 196/2018 nu este stipulat ca ar avea dreptul sa incaseze..... (vezi toată discuția)
Cumul de funtii tikuca tikuca Buna ziua. Conform Legea 196/2018 se poate ca presedintele asociatiei sa fie si administrator_? Cine trebuie sa faca repartizarea cheltuielilor pe numar de ... (vezi toată discuția)
Cumul functii presedinte si cenzor i97ccp i97ccp Buna seara, Intr-o asociatie de 20 de apartamente, cu o medie lunara de 4 documente contabile si 2 angajati, este necesara numirea unui cenzor separat sau ... (vezi toată discuția)