avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare-depășire cărucior cu fan, viraj stanga
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare-depășire cărucior cu fan, viraj stanga

Trei masini pe carosabil, in prima aflându-mă eu, localnica a localității in care s-a produs coliziunea, urmată de doua autovehicule din județe diferite. Ne apropiam de o rampa, fiind si o curba, vizibilitatea redusă. Cunoscând zona am încetinit la 30 km/h deoarece ma pregăteam de asigurarea pentru virajul la stanga in vârful rampei către un drum lăturalnic. La max 50-100 m inaintea intersecției se afla pe sensul meu de mers o persoana cu un cărucior cu fan. Am semnalizat stanga pentru a depăși persoana respectiv pentru a urma schimbarea Direcției de mers spre stanga, către drumul lăturalnic, asigurându-ma bineinteles. Persoana se afla aproape paralel de drumul spre care voiam sa merg. Am inceput manevra, iar cand eram cu masina perpendicular cu drumul, din spatele meu m-a lovit lateral, intrând mai apoi trăgând stanga de volan intr-un stâlp, izbindu-se puternic.
Aveam semnalizarea pornita, viteza redusă, doar ca cel din spatele meu era foarte grăbit si a vrut sa ma depășească rapid, crezând ca eu depășesc persoana.
El refuza sa-si recunoască vina, deși poliția a constatat ca vina a fost a sa. Deoarece nu a păstrat distanta, nu a respectat semnalizarea mea, a intentat o depășire neasigurandu-se in fata si era si vârf de rampa, vizibilitate destul de redusă si întâlnire cu un drum laturalnic, intersecție nedirijata.
Menționez ca in zona nu sunt totusi marcaje pe carosabil si nici semne rutiere.
Va rog doar sa ma lămuriti cu privire la vinovat, daca se poate!
Ultima modificare: Duminică, 29 Iulie 2018
Andre1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andre1234 , utilizator 13:13, 30 Iulie 2018
Persoana din spate. Dvs nu aveți nici o vina.
Din cele relatate nu rezulta vinovatia dvs.


Ioan Ciobanu a scris:

Din cele relatate nu rezulta vinovatia dvs.

Buna ziua!
Multumesc, doar ca poliția nu a facut absolut nimic, nici macar o amenda. Persoana care a săvârșit fapta este ceva ruda cu fostul șef de post. M-au lasat in plop. Nici asigurare, nici nimic. Acum nu stiu ce proceduri ar trebui sa urmez ca sa fie pedepsit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)
Este legala depasirea a doua camioane? christee christee Buna ziua Dee curand am avut urmatoarea problema: drum in localitate, o banda pe sens, in fata mea doua camioane; ma angajez in depasirea primului, nu am ... (vezi toată discuția)
Depasire in intersectie ralyna ralyna buna seara! este prima data cand folosesc acest site si sper sa ma puteti ajuta. Ma aflam cu o ruda in masina, ea era la volan - este incepatoare. Ne ... (vezi toată discuția)