avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... De la ce distanta, pe drum nemercat, se poate intra pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

De la ce distanta, pe drum nemercat, se poate intra pe sens invers ...

De la ce distanta ,pe drum nemercat,se poate intra pe sens invers pentru efectuarea depasirii unui autoturism oprit pe sensul tau de mers ,pentru a nu-ti fi suspendat permisul in temeiul O.U.G.195.41.1 si O.G.195.103.2. ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:10, 10 Iunie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este prevazuta vreo distanta anume in codul rutier. Poate ati incalcat o alta regula, ca de exemplu :
Articolul 120
(1) Se interzice depășirea vehiculelor:
a) în intersecții cu circulația nedirijată;
b) în apropierea vârfurilor de rampa, când vizibilitatea este redusă sub 50 m;
c) în curbe și în orice alte locuri unde vizibilitatea este redusă sub 50 m;
d) pe pasaje denivelate, pe poduri, sub poduri și în tuneluri. Prin excepție, pot fi depășite în aceste locuri vehiculele cu tracțiune animală, motocicletele fără ataș, mopedele, bicicletele și trotinetele electrice, dacă vizibilitatea asupra drumului este asigurată pe o distanță mai mare de 20 m, iar lățimea drumului este de cel puțin 7 m;
(la 06-10-2021, Litera d) din Alineatul (1) , Articolul 120 , Paragraful § 3. , Sectiunea a 3-a , Capitolul V a fost modificată de Punctul 12, Articolul I din HOTĂRÂREA nr. 1.075 din 4 octombrie 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 954 din 06 octombrie 2021 )
e) pe trecerile pentru pietoni semnalizate prin indicatoare și marcaje;
f) pe trecerile la nivel cu calea ferată curentă și la mai puțin de 50 m înainte de acestea;
g) în dreptul stației pentru tramvai, atunci când acesta este oprit, iar stația nu este prevăzută cu refugiu pentru pietoni;
h) în zona de acțiune a indicatorului "Depășirea interzisă";
i) când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă, chiar și parțial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul care delimitează spațiul de interzicere;
j) când din sens opus se apropie un alt vehicul, iar conducătorul acestuia este obligat să efectueze manevre de evitare a coliziunii;
k) pe sectorul de drum unde s-a format o coloana de vehicule în așteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulație.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere mircea_barto mircea_barto Mi-a fost suspentat permisul de conducere auto, pentru depasire in zona de actiune a indicatorului \"depasirea interzisa\", in data de 13.11.2010. Cred ca e o ... (vezi toată discuția)
Parte responsabila civilmente gianis gianis Sunt de putin timp in domeniu, si nu am avut spete asemanatoare. Intr-un accident de circulatie, invinuitul a depasit in varf de panta, fara vizibilitate, ... (vezi toată discuția)
Incepere depasire pe linie discontinua, fara obiectii. goldieczr goldieczr Buna ziua. Acum cateva zile am inceput o depasire pe linie discontinua pe care am fost nevoit sa o finalizez pe linia continua, insa fix in mijlocul depasirii ... (vezi toată discuția)