avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de crestere a copilului

Buna ziua! Lucrez de 1 an si 7 luni neintrerupt dar pe perioada determinata. Contractul imi expira pe 09.01.2019 iar eu sunt insarcinata uramand sa nasc la sf lunii martie 2019. Pot sa beneficiez de concediu de crestere al copilului de 2 ani ? Ce trebuie sa fac dupa ce imi expira contractul pentru a putea intra in postnatal? Va multumesc! O zi frumoasa!
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 31 Iulie 2018
In acest caz, la incetarea c.i.m. va puteti inscrie la somaj si din somaj puteti intra in concediu de maternitate si apoi in CCC.

Fiind in somaj indemnizat se poate beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
In acest caz, certificatele medicale le duceti la AJOFM care le va calcula si le va plati.

Cererea pentru intrarea in CCC se face catre Agentia de Soma,j iar actele pentru acordarea indemnziatiei CCC se vor depune la Primaria in raza careia domiciliati.

Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil Andreeea1990 Andreeea1990 Bună ziua, am și eu o intrebare dacă se poate sa ma ajutați. În data de 20.12.2017 m-am angajat la firma am lucrat pana în data de 20.06.2019, în data ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie si prenatal cu incetarea contractului de munca ovidiumihai32 ovidiumihai32 Buna ziua, Sotia mea ar trebui sa ramana in prenatal pe data de 20 octombrie 2018. Contractul il are pe perioada determinata si ii expira pe data de 31 ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie cc? Ana Denisa Ana Denisa Buna ziua! Ma numesc Ana.Sunt insarcinata in luna a sasea,iar contractul meu a fost pe perioada determinata ,incheindu- se ieri 14 iunie 2019. Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)