avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... autorizatie dupa construire
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

autorizatie dupa construire

Buna ziua! am demolat o magazie la tara si am construit in locul ei o camera. Asta a fost acum 3 ani. Cum mai pot obtine autorizatie de demolare/constructie acum. Se mai poate? ce trebuie sa fac ca sa intru in legalitate?
Cel mai recent răspuns: Pintea daniel , utilizator 18:40, 23 Aprilie 2024
Trebuie sa detineti proiect pentru demolare, respectiv constructie intocmit de o firma autorizata. In baza proiectului puteti soliciata autorizatie de demolare si apoi autorizatie de ctie. de la primarie.
Probabil veti primi o amenda contraventionala.
Posibil sa primiti autorizatie de ctie. sau dispozitie de demolare constructie noua.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul de a constata contravențiile și de a aplica amenzile prevăzute de Legea 50/1991 se prescrie în termen de 3 ani de la data săvârșirii faptei.
Și de unde știe cel care mă amendează daca au trecut sau nu trei ani de la construcție?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Magazia/ camera nou construita ar trebui sa fie inregistrata la impozit. Ar trebui sa detineti documente de receptie finala a lucrarii, inscrierea in cartea funciara si la cadastru.
Sunt documente care vi se solicita de catre primarie cand cereti autorizatia de ctie.
Locuiesc într-un apartament cu o curte comuna,a existat o magazie veche care sa auto demolat într-o Mara proporție,am recondiționați,iar după doi ani un vecin îmi cere să o demolez.Ce pot să fac?. Vă mulțumesc.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de proprietate SANTIER SANTIER Buna ziua! In cazul in care am executat o casa cu depasirea pe inaltime a prevederilor din autorizatie - care acum este expirata (in loc de o magazie ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie Everestdaniela Everestdaniela buna .. In 2013 am construit o căsuță simpla din B C A . cu 2. camere si un hol totul pe 12 metri lungime și 4 lățime cu acordul părinților in ... (vezi toată discuția)
Autorizatie Adriana tanasoiu Adriana tanasoiu Buna ziua, Am construit in vara anului 2007 o casa insa nu am reusit sa obtin autorizatia. Am facut cadastru. Certificat de urbanism toate actele ce erau ... (vezi toată discuția)