avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... intrbare!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

intrbare!!!

In luna iulie am terminat facultatea, tot atunci am inchieiat cu o societate un contract de prestari servicii a carui plata se va face in luna decembrie , nici eu si nici societatea nu am declarat inca la fisc contractul, luna aceasta m-am angajat cu ctr. de munca, acum am constatat ca sunt insarcinata in 7 saptamani deci urmeaza sa nasc in iunie 2010,Intrebarea este daca beneficiez de indemnizatie si in ce conditii???Daca nu , as dorii o idee salvatoare, o solutie prin care sa beneficiez de indemnizatie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 1 Decembrie 2009
Puteti sa mergeti sa declarati contractul si sa platiti darile pe care nu le-ati platit cand trebuie + probabil si o amenda.
Exista o solutie: sa discutati cu angajatorul si sa depuneti la ITM un contract de munca retroactiv semnat din 15.11.2008 platind toate impozitele si darile aferente acelui contract plus amenda de rigoare pentru neinregistrarea conform prevederilor legale. In felul acesta veti beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului de pana la 2 ani!
Asta este singura solutie pe care o vad eu la problema dvs!
Contractul de prestari servicii nu se inregsitreaza la Adm. Fin. , se depun declaratii fiscale.

Conform articolului 93 din Codul fiscal, platitorii de venituri, cu regim de retinere la sursa a impozitelor, au obligatia sa depuna o declaratie privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit (Declaratia 205), la organul fiscal competent, pana la data de 30 iunie a anului fiscal curent pentru anul expirat.

Fac exceptie de la termenul stabilit la articolul 93 si au obligatia depunerii declaratiei, pana in ultima zi a lunii februarie inclusiv, a anului curent, pentru anul fiscal anterior, urmatorii:
a) platitorii de venituri din activitatile independente prevazute la art. 52 din Codul fiscal, si anume:
- venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
- venituri din vanzarea bunurilor in regim de consignatie;
- venituri din activitati desfasurate in baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial;
- venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, altele decat cele mentionate la art. 78 alin. (1) lit. e);
- venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara;
- venitul obtinut de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit titlului IV, care nu genereaza o persoana juridica.

Contribuabili au obligaţia de a depune o declaraţie privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 15 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului conform prevederilor Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri luate in calcul pentru indemnizatia de crestere si ingrijire copil oanaj oanaj Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu calculul indemnizatiei de crestere si ingrijire a copilului: sunt insarcinata, am sa nasc in luna aprilie 2010. Sunt ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil roxananaum roxananaum Buna ziua, Am o nelamurire in privinta acordarii indemnizatieipt. crestere copil. Eu sunt angajat bugetar dar pe linga am si o conventie civila de prestari ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare indemnizatie crestere copil Yolumy Yolumy Buna ziua! Pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, ce venituri sunt luate in considerare? Copilul s-a nascut in luna iunie 2017, pana in ... (vezi toată discuția)