Sechestrat și amenințat pentru că am luat banii pe o lucrare de amenajări interioare pe care nu o mai pot realiza, și nici banii nu îi mai am ca să-i returnez. Sunt terorizat și disperat, vă rog ajutați-mă cu un sfat
buna seara. detin un pfa cu care realizez amenajari interioare etc. de curand am luat de la niste oameni 15.000 de lei pentru o lucrare pe care nu o mai pot realiza si nici banii nu ii mai am ca sa ii returnez. oamenii astia mi-au facut plangere la politie pentru inselaciune iar partea interesanta de acum incepe. inainte sa ma prinda politia m-au prins niste haidamaci pusi de proprietarii casei de unde am luat banii si m-au condus la domiciliul acestora. acolo am fost agresat fizic si verbal, lovit, scuipat cateva ore. am fost pus sa dau o declaratie dupa ce mi-au dictat ei, ca voi returna banii, ca las masina la ei pana returnez banii (ei mi-au cerut sa las masina), aveam la mine suma de 2000 de lei pe care tot m-au pus sa scriu ca le-o dau si se va scade din suma totala si toate acestea scris sub teroarea bataii. acum am termen 5 zile sa inapoiez aceasta suma de 15000 de ron, iar daca nu haidamacii m-au amenintat ca intra peste mine in casa, peste sotie, ca ma ingroapa si multe altele. din punct de vedere legal eu pot face ceva pentru ca oamenii astia sa fie trasi la raspundere pentru ceea ce mi-au facut sau ce pot face de acum? daca ma duc la politie risc sa intru in belea cu reclamatia de inselaciune pe care o am de la ei? sincer imi e imposibil sa fac rost de 15000 de lei in 5 zile si ma gandesc cu groaza la ce voi patii daca nu dau banii. sunt terorizat si disperat. va rog ajutati-ma cu un sfat. multumesc.
nu imi faceti procese de intentie sau sa imi puneti in seama cuvinte ce nu am spus; fiecare intelege cat il duce IQ-ul. Habar nu aveti dv ce clienti am eu sau nu, dar necinstea nu am cum sa o incurajez, dincolo de profesia mea.
Si, a propos: nu sunt avocat in penal, tocmai ca nu as putea sa ma ocup de astfel de situatii (sau de altele si mai grave), as avea probleme de constiinta.
Demos
Utilizator 6din 8 utilizatori consideră acest răspuns util
Din pâcate pt dvs stimate ConstantinGeorge2018, în România, societâtile care nu-si respectâ angajamentele sunt mult prea numeroase ca dvs sâ puteti profita de bunacredintâ!
Dacâ vreti ajutor expuneti cazul în detaliu, ce angajamente ati luat vis-a-vis de client si în ce conditii, în ce procent de avansare ati lâsat lucrârile (dacâ le-ati început), cum se face câ banii s-au evaporat (câ doar nu v-au plâtit în benzinâ), ce demersuri ati efectuat vis-a-vis de client atunci când v-ati dat seama câ nu vâ puteti respecta angajamentele, etc...?!?
În functie de aceste informatii veti putea beneficia de expertiza disponibilâ pe acest site!
In Romania multi oameni fac mereu aceiasi gresala.Dau banii in avans pentru lucrari si se lovesc de neseriozitatea celor care se angajaza sa faca anumite lucrari.De multe ori in cazul lucrarilor mai mci sau reparatiilor la instalatiile de uz sanitar nici nu incheie un contract.Si atunci executantii lucrarilor sau dispar cu banii , lasa lucrarea inceputa dar n-o mai duc la bun sfirsit sau pretind ca au executat lucrari doar pentru suma incasata.Trebuie sa intelegem ca rostul contractului este acela de a stabili clar ce drepturi si obligatii avem cind dorim sa facem o lucrare.Cu cit lucrurile sint cit mai amanuntit stabilite si prevazute in contract precum si garantiile in cazul neexecutarii contractului cu atit evitam neplacerile si nemultumirile ulterioare.
Demos
Utilizator 3din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate Quartila cu grâmada de inexactitudini acumulate în râspunsul dvs nici dvs nu ne faceti o bunâ publicitate!
Ex.: existâ o diferentâ între o activitate de comerciant si un artizan care s-a constituit în PFA pt a putea realiza amenajâri interioare!
Pardon, pretinde câ realizeazâ amenajâri interioare dar nu stie decât sâ ia banii si sâ-i evaporeze!!!
Bineânteles câ înselâciunea nu justificâ infractiunile penale de râpire, de sechestrare, violentele fizice, furtul si extorsiunea de declaratii.
1. "detin un pfa cu care realizez amenajari interioare etc".
Spre binele dvs, sper sa aveti mentionat ca si obiect de activitate "amenajari interioare etc".
Altfel, e mai mult grava infractiunea comisa.
2. "de curand am luat de la niste oameni 15.000 de lei pentru o lucrare pe care nu o mai pot realiza si nici banii nu ii mai am ca sa ii returnez".
Facandu-se vorbire despre 15000 lei, la un curs de schimb valutar (mediu) de 4,60 lei/euro, ne raportam la aproximativ 3261 euro.
Daca ati fi fost inselat/pagubit, cu o asemenea suma, care ar fi fost reactia dvs. ???
3. Restul de "povesti", sincer, nu le cred. Cred ca este doar o "speculatie personala".
V-ati dori o "cale de scapare".
4. Sugestie: restituiti prejudiciul.
5. Referitor la "daca ma duc la politie risc sa intru in belea cu reclamatia de inselaciune pe care o am de la ei",
Daca nu va gaseste "Politia", fiti sigur ca va vor gasi "creditorii".
"Beleaua", despre care faceti vorbire, v-ati facut-o singur. CU PREMEDITARE !!!
Inselatorie
sally_daisy
Buna dimineata tuturor,
As dori un sfat in ceea ce priveste o situatie cu care ma confrunt si refuz sa cred ca nu exista o rezolvare.
Cu doua saptamani in ... (vezi toată discuția)