avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Aducerea in instanta dealer auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Aducerea in instanta dealer auto

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii, eu am cumparat o masina din Romania si am inmatriculat-0 in alta tara, unde am fost obligat sa platesc TVA din nou.

Legea europeana si cea romaneasca precizeaza ca am dreptul sa cer inapoi TVA in Romania. Am contactat ANAF si mi-a raspuns ca vanzatorul poate sa faca factura storno si sa emita o noua factura fara TVA, daca aduc dovezile de export.

Vanzatorul auto oficial refuza sa faca aceasta procedura pentru ca nu este capabil, il pot obliga prin instanta sa returneze TVA? Cum credeti ca ar trebui sa procedez, sa ma focalizez pe ANAF, din cate stiu eu ei nu returneaza TVA la persoanele fizice neinregsitrate in scopuri TVA.

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 August 2018
Ciprian2018, utilizator
Multumesc!

Ioan Petru Butariu a scris:

Da. ANAF-ul nu va rambursa tva-ul daca furnizorul nu era obligat sa il colecteze,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetățean român cu domiciliul în germania cumpără mașină nouă cu tva din românia. cum evită plata tva la înmatricularea în germania? czszeva czszeva O persoană fizică cetațean român, care locuiește în Germania cumpără un autoturism nou de la o firmă din România , plătitor de TVa. Autoturismul va ... (vezi toată discuția)
Cum se factureaza la export tara non-ue albania? Herodot84 Herodot84 Buna ziua! Ma intereseaza foarte mult cum se factureaza la export in Albania. Din ce am inteles daca organizez eu transportul catre clientul din Albania ... (vezi toată discuția)