avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copil romania
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copil romania

Noi suntem stabiliti in Marea Britanie si copii nostrii sunt nascuti acolo avand dubla cetatenie.Celui mic de 5 luni i -am facut certificat de nastere romanesc cu scopul de a aplica pentru alocatia de stat pentru copii in Romania.Insa surpriza mi se cere negatie din Uk.Noi primim child benefit in Uk,insa nu mi se pare normal sa i se refuze alocatia in Ro ,atata timp cat statul roman ma obliga sa il inscriu in registrele de stare civila romanesti.Mi se pare ca i se refuza un drept fundamental ca cetatean al statului roman .Se poate face contestatie? Mentionez ca are domicilul in Bucuresti sector 2 cum am declarat la inscrierea certificatului.
Nu vreau sa renunt la alocatia din Marea Britanie pentru argumentul de mai sus .Mi se pare bataie de joc si am tendinta sa ii anulez cert de nastere.Pentru ce sa aiba cnp in Romania daca nu primeste nimic de la statul roman?
Multumesc in avans pentru raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
madutz, utilizator

Alte discuții în legătură

Alocatie copil anglia etveschebane etveschebane Ma aflu in Anglia deja de 2 ani, m-am casatorit cu un cetatean francez si am o fetita de 5 luni nascuta in Anglia ... problema e ca statul refuza sa-mi aprobe ... (vezi toată discuția)
Mama romanca cu copil de englez/drepturi si beneficii in uk tinanina81 tinanina81 O zi buna tuturor! caut un sfat sau o indrumare in problema mea: sunt cetatean roman, stau in uk de 18 luni si am un baietel de 4 luni cu un cetatean englez, ... (vezi toată discuția)
Nastere in uk indemnizatie in ro IrinaVoicu1 IrinaVoicu1 Buna ziua.As vrea sa stiu cum se procedeaza daca eu nasc in Uk si in Ro am carte de munca si vreau sa depun dosarul pentru indemnizatia crestere copil si ... (vezi toată discuția)