avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... recuperare cheltuieli de judecata si expertiza ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

recuperare cheltuieli de judecata si expertiza cadastrala

Buna ziua,
doresc sa imi comunicati daca se pot recupera cheltuielile de judecata (expertiza/masuratoare cadastrala). Precizez ca mi s-a incalcat proprietatea, mai exact un individ a scurtat dimensiunea gradinii mele cu cativa metri (ea nefiind ingradita). Culmea este ca sunt si amenintat aproape zilnic. Proprietatea a fost intabulata (stablite limitele) inca din 2008. Ideea e ca atunci cand ai 890 de lei pensie te gandesti daca se merita sau nu. Nu pot sa mai rezist sa fiu umilit zilnic. Ar dori sa imi comunicati si daca am o sansa reala sa castig procesul. Suprafata cumparata corespunde cu cea intabulata. vecinul a cumparat mult dupa mine.
Cel mai recent răspuns: Liviu Illie , utilizator 14:51, 27 August 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Va trebui sa va adesati instantei pentru o actiune in granituire!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul in care castigati puteti sa recuperati cheltuielile de judecata constand in onorariu av,taxa timbru,onorariu expert.
Multumesc frumos.
Multumesc frumos.
Am citit cate ceva legat de actiunea in granituire. In cazul meu, nu stiu daca este cea mai potrivita. Detin acest teren intabulat din 2008, cu limite cadastrale marcate in teren. Individul a scos bornele cadastrale si le-a mutat 2,5 metri in gradina mea pe toata lungimea hotarului, dupa care a construit un gard si a plantat pomi. Mai mult de atat a construit si o fosa improvizata pe terenul meu. Situatia este extrem de neplacuta pentru mine. Nu cred ca pot gasi martori sa sustina varianta mea, Am de la primarie un PV de delimitare prin care se certifica ca vecinul a incalcat proprietatea mea. Vreau sa scap de fosa si sa restabilesc limitele proprietatii asa cum au fost in momentul cumpararii. Cred ca este mai mult decat o granituire aici. Nici cu fondurile nu stau bine deloc.

Alte discuții în legătură

Cadastrul diferit de titlul de proprietate Razvan St Razvan St Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: sunt mostenitor (alaturi de alti doi mostenitori) al unei case care in acte are 250 mp. Am facut cadastrul si au rezultat ... (vezi toată discuția)
Cu ce valoare se timbreaza o actiune in granituire? iuliana26 iuliana26 Am introdus o actiune in granituire impotriva unui vecin care mi-a acaparat o fasie de teren de 341 mp din proprietatea mea, pe care ii utilizeaza ca si cum ar ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru doreludandan doreludandan Detin un teren de 1870 mp, din care 1520 sunt ai mei, iar restul de 350 apar pe numele matusii, care nu a avut copii si care nu a ingrijit acest teren ... (vezi toată discuția)