avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stabilirea hotarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stabilirea hotarului

cum trebuie procedat , pas cu pas , ptr. a putea stabili hotarul cu un vecin in urma unei hotarari judecatoresti. Vecinul si-a amplasat un gard din plasa de sarma unde a vrut el chiar daca topograful de la primarie venit sa faca masuratorile necesare i-a aratat unde este hotarul . I-a aruncat tarusii batuti de el si a facut ce a vrut el .As dori sa merg in instanta dar sa ma reprezint singur , ptr. ca am fost la un avocat si ma costa prea scump .Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Racheru Liviu , utilizator 20:19, 31 Ianuarie 2010
Exista deja o hotarare judecatoreasca in acest sens?O hotarare care sa fi stabilit hotarul intre proprietatea dvs si cea a vecinului dvs?
Daca nu,puteti introduce in instanta o actiune in granituire (In principiu granituirea reprezinta o operatie de determinare prin semne exterioare a limitelor dintre doua proprietati vecine. Actiunea exercitata cu scopul stabilirii traseului real pe care trebuie sa il urmeze hotarul este intemeiata pe dispozitiile art. 584 din Codul civil.
De aici rezulta ca granituirea, menita sa apere dreptul de proprietate, se poate dispune atat in cazul inexistentei unei delimitari intre proprietati, cat si in situatia in care astfel de semne exterioare exista, dar sunt contestate de parti.
multumesc ptr.raspuns dar as vrea sa va rog sa-mi detaliati putin pasii pe care trebuie sa-i parcurg . Nu , nu exista nici o hotarare judecatoreasca . Deci trebuie sa merg la tribunal la... ( unde ) si sa depun o cerere,s-au ce ? prin care sa solicit ...(ce ? ) o actiune in granituire ? ce taxe trebuie sa platesc ? si unde ? Ceva de genul acesta as dori sa-mi spuneti . Multumesc .
buna seara!
daca prin montarea acelui gard de sarma, vecinul a acaparat si o portiune din trenul dvs, atunci veti promova un capat de cerere pt revendicarea acelei portiuni.
pt stabilirea hotarului despartitor se va introduce capat de cerere pt granituirea celor 2 prop.
la judecatorie se depune actiunea.
taxele de timbru nu le achitati la I termen instanta o sa va puna in vedere timbrajul si o sa va spuna si cuantumul acxestor taxe.
Multumesc ptr. raspuns .
Acum am o noua problema . In citatie mi se solicita , ptr. stabilirea taxei judiciare , valoarea terenului revendicat . Suprafata este de aproximativ 30mp . Cam cat este taxa judiciara ? . Este citata si sotia mea .Ce documente sunt necesare ptr, ca sa o pot substitui eu ? ( adica sa ma duc numai eu , fara ea )Cand am depus actele la judecatorie am omis solicitarea cheltuielilor de judecata si daune . Acum o mai pot face ?
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
Racheru Liviu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sfat imi dati? noisette noisette Locuiesc intr-un oras de provincie la casa, iar vecinul meu de gard , acum vreo 3 saptamani si-a ridicat un alt gard intr-o perioada cat eu am lipsit de acasa. ... (vezi toată discuția)
Actiune in granituire ? aartist aartist Am o ruda la tara care se confrunta cu urmatoarea problema: - vecinul situat la vestul proprietatii sale a intrat cu gardul si doua constructii pe terenul ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de terenuri Cristycheia Cristycheia In 2013 am cumparat un teren in Prahova, cu toate actele in regula, inclusiv proces verbal de trasare. Ulterior am obtinut o autorizatie de constructie pentru ... (vezi toată discuția)