avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata zile concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata zile concediu de odihna

Buna ziua,

Daca un salariat, s-a angajat in data de 06.06.2018 si a plecat in data de 27.08.2018, trebuie sa i se plateasca o zi de concediu de odihna. Precizez ca salariatul are 21 zile concediu odihna/an. Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
lilid, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:40, 9 August 2018
Pentru perioada precizata, are dreptul la 5 zile de concediu, daca asta era intrebarea.
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
elenazan, utilizator
Buna ziua,

Pentru fiecare luna lucrata salariatul are dreptul la 1.75 zile de CO.
Daca a lucrat din 6.06 pana in 27.06 (asa cred ca ati vrut sa scrieti) are dreptul la o zi de CO (contraval. in bani a zilei respective)
Ultima modificare: Joi, 9 August 2018
Constantin Vera, Contabil
da, scuze era perioada 06.06-27.06, dar din ce va fi constituita baza de calcul a co?
Din media veniturilor pe 3 luni, respectiv o luna in cazul dvs. Ptr iunie de ex sunt 160 ore lucratoare, o zi de CO costa 95 lei ptr un sal minim de 1900. Adaugati la sal aferent perioadei lucrate si ii solicitati sa semneze cerere de compensare in bani a CO neefectuat.
Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

sau

Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna camellia_camy camellia_camy Buna ziua, As dori sa stiu si eu modul de calcul al concediului de odihna deoarece se desfiinteaza postul si nu am luat pe acest an decat 6 zile din 21 .Va ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna elena rusu elena rusu Am si eu o intrebare : daca m-am angajat la 1 ianuarie 2009 imi pot lua in decursul anului concediu de odihna la care am dreptul? Adica in iulie imi pot lua ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna IonutPauna IonutPauna Cum se calculeaza zilele de concediu .la 21 zile pe an (vezi toată discuția)